Zeytin Dalı'nda 8. gün...Mehmetçik 8 koldan Afrin’e yürüyor

Zeytin Dalı'nda 8. gün...Mehmetçik 8 koldan Afrin’e yürüyor

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, Suriye'nin Afrin bölgesindeki terör tehdidinin sonlandırılması için başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı 8'inci gününe girdi. Dördüncü cepheyi Tel Rifat’tan El Bab’a açan tankların desteğindeki öncü kuvvetler 8 noktadan Afrin’e doğru ilerliyor

Zeytin Dalı Harekâtı’nda 13 uçakla 23 hedef imha edildi, 343 PYD/PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi. Dördüncü cepheyi Tel Rifat’tan El Bab’a açan tankların desteğindeki öncü kuvvetler, 8 noktadan Afrin’e doğru ilerliyor. Suriye Afrin’e “Zeytin Dalı Harekatı” başlatan Mehmetçik, 8. günde de PKK-YPG’li hainlere göz açtırmıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, Suriye'nin Afrin bölgesindeki terör tehdidinin sonlandırılması için başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı 8'inci gününe girerken, yoğun yağış ve sis nedeniyle adım adım Afrin'e doğru ilerleyen Mehmetçik ve Özgür Suriye Ordusu birliklerine uçaklar gece boyunca mevzileri vurarak destek sağladı.

Terör örgütü PKK/PYD-YPG'nin Türkiye'nin başlattığı harekattan sonra silahlı üyelerini sivillerin arasına çektiği, çekildiği alanlara ise el yapımı patlayıcı (EYP), mayın ve bubi tuzakları döşediği belirtiliyor. Terör örgütünden temizlenen köylerde Mehmetçik patlayıcı temizliği yapıyor, kontrolü sağlanan bölgelerde güvenli noktalar oluşturuyor. 2 gün boyunca sıcak çatışmaların yaşandığı Cabel Burseya Dağı bölgesinde, taarruz anlayışıyla yapılan operasyona, 3 gündür yoğun yağış, sis ve çamur nedeniyle hareket etmenin zorlaşmasıyla ara verildi. TSK ve ÖSO güçlerinin dağda hakimiyet sağlanan bölgelerde mevzilenerek pozisyonlarını koruduğu, bölgede ileri harekâta ise havaların düzelmesiyle yeniden başlanacağı bildirildi.

ELLER TETİKTE

Burseya Dağı bölgesinin yanı sıra Azez'de Afrin sınırındaki cephelerde ÖSO güçleri nöbet tutmayı sürdürüyor. Olası saldırıları engellemek için oluşturulan cephe hatlarında silahlarıyla nöbet tutan ÖSO askerleri, çamurlu bölgede güçlükle hareket edebiliyor. Zorlu arazi koşullarına rağmen cephe hattında elleri tetikte nöbet tutan ÖSO güçleri, zaman zaman YPG bölgelerinden gelen taciz ateşlerini de anında karşılık vererek püskürtüyor.

2 KAHRAMANIN ŞEHİT OLDUĞU PKK MEVZİLERİ YERLE BİR EDİLDİ

Harekatın yedinci gününde (dün), Piyade Üsteğmen Oğuz Kağan Usta ve Şehit Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı'nın şehit edildiği mevziler yerle bir edildi.

Bölücü terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG'nin mevzileri havadan ve karadan ateş altına alındı. İki kahramanımızın şehit edildiği Darmık Dağı'nın karşısındaki PYD/PKK mevzileri savaş uçakları tarafından yapılan havadan bombardıman ile imha edildi. Bölge, Kilis'te sınır hattında konuşlu topçu birlikleri tarafından ateş altına alındı. Vurulan hedeflerden siyah dumanlar yükselirken, Türk askerleri ile ÖSO mensuplarının teröristlerle karadan girdikleri sıcak çatışmanın sesleri de Kilis'in sınır hattından duyuldu. Hatay'ın Reyhanlı İlçesi Şarkhamamı mevkisinden de Afrin'e yönelik top atışları yapıldı.

 “IRAK SINIRIMIZA KADAR HİÇBİR TERÖRİST KALMAYACAK, HEPSİNİ TEMİZLEYECEĞİZ”

AKP'nin 121. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Afrin operasyonuna ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin terörle mücadeleye ilişkin yeni hedeflerini ilan etti. İşte Erdoğan'ın sözlerinden satır başları:

KARARLI İLERLİYORUZ: Yakın bir zamanda terör örgütü adeta kıpırdayamaz hale getirilecektir. 343 terörist etkisiz hale getirildi.

TOPRAKLARINA DÖNECEKLER: Nasıl El Rai, Cerablus, El Bab'daki 2 bin kilometrekarelik alanda 100 bin insanın tekrar evlerine dönerek yerleşmelerine imkan sağladıysak Afrin'de de aynısını yapacağız. Biz ülkemizdeki mülteci kardeşlerimizin kendi topraklarına dönmesini sağlayacağız. Dönmelerinin yollarını açıyoruz.

MÜNBİÇ DE TEMİZLENECEK: Terör örgütleri, Amerika'nın bayraklarıyla bölgede şu anda cirit atıyor. Bunu neyle izah edeceğiz? Suriye'deki son terörist ortadan kalkana, bu ülke asli sahipleri için emin hale gelene kadar operasyonlarımızı sürdüreceğiz. Irak sınırına kadar hiçbir terörist bırakmayana kadar bu mücadelemizi devam ettireceğiz. Zeytin Dalı hedefine ulaşana kadar sürecek. Ardından Münbiç'i, bize söz verildiği şekilde teröristlerden arındıracağız.

ÖSO, AFRİN'E DOĞRU YENİ BİR CEPHE AÇMAYA HAZIRLANIYOR

TÜRK Silahlı Kuvvetleri ile birlikte Zeytin Dalı Harekatı'nı gerçekleştiren Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) komutanlarından Ahmed Osman, Afrin'e doğru yeni bir cephe açmaya hazırlandıklarını söyledi.

İngiliz Times Gazetesi'ne konuşan ÖSO'nun Sultan Murat Tümeni'nin komutanı Ahmet Osman, Suriye içerisinden Afrin'e doğru yeni bir cephe açmaya hazırlandıklarını ve Tel Rıfat çevresindeki köyleri ele geçirmeyi hedeflediklerini kaydetti. Osman, “Kötü hava koşulları nedeniyle savaşçılar kolay hareket edemiyorlar. PKK'lı teröristler mevzilerini güçlendirmeye devam ediyor. Keskin nişancıları ve yüksek teknolojili silahları var. Cephe hattına çok sayıda mayın döşemiş durumdalar” dedi.