Güruh ve tehdit

Tayyip Erdoğan, dün yine muhtarlarla toplantı bahanesiyle siyasete, ülke yönetimine, topluma ve gündeme müdahale etmeye çalıştı.

Bu toplantıdaki konuşmasında yine kin ve nefret kustu.

Muhalif aydınları, akademisyenleri ve gazetecileri bir kez daha hedef gösterdi.

Geniş bir çevreye, bu ülkenin seçkin aydınlarına ve muhaliflerine sırf kendisini eleştiriyorlar diye “güruh” dedi.

Güruh, Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre, “Değersiz, aşağı görülen, küçümsenen topluluk, derinti, sürü” demek.

Aklınca hakaret ediyor.

Bu sözü kendisine iade ediyoruz. Güruh, sinsice laik Cumhuriyete pusu kuran, insanlığın bütün ilerici birikimine saldıran yobazlardır. Akıl ve bilim düşmanlığı yapan, hukuku çiğneyen, anayasal suç işleyen siyasal islamcı arkadaşlarındır.

Güruh, IŞİD terör örgütüne destek veren, “milli irade” dediği toplumu bölen hileli bir anlayışın arkasına saklanarak Cumhuriyetin bütün kazanımlarını tasfiye edenlerdir. Aydınlanma düşmanlarıdır.

Laiklik karşıtı eylemlerin odağı olan partiyi hile ve baskı ile iktidarda tutmaya çalışanlardır. Güruh, halkın 7 Haziran’da hükümetten düşürdüğü partiyi zorla iktidarda tutmaya çalışanlardır.

Bugün sürmanşetimizdeki haberde de göreceğiniz gibi, Erdoğan, Yurt Genel Yayın Yönetmeni ve Başyazarı Merdan Yanardağ’ı tehdit ediyor.

Avukatları aracılığıyla gönderdiği bir cevap metninde, kendisinin ve kliğinin kaos planını açıkladığımız için gözdağı vermeye kalkıyor.

Bizim tehditlere, şantaja boyun eğmeyeceğimizi bütün Türkiye bilir.

Yanardağ’ın kaleme aldığı haber, yorum ve analizlerimiz sağlam kaynaklara dayalı, doğruluğu teyit edilmiş bilgilerden oluşuyor.

Zaten doğru olduğu Erdoğan’ın gösterdiği tepkiden anlaşılıyor.

Erdoğan’ın cevap yazılarının tam metnini yayınlıyoruz.

Gereğini okurlarımız ve kamuoyu takdir edecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar