Hüsnü Mahalli

Hüsnü Mahalli

Hafızayı sıfırlamak

Sizin ve benim Suriye ile ilgili bildiğimiz herşey yalan.

5 yıllık hafızamızı sıfırlayıp fabrika ayarlarına dönmemiz gerekiyor.

Çünkü;

1- 'Arap Baharı' ile birlikte Tunus, Mısır, Libya, Yemen ve Bahreyn halkları ayaklanınca Esad kendi muhaliflerine ' Siz ne duruyorsunuz hadi ayaklanın'dedi.

Bununla yetinmeyen Esad dostu Erdoğan, Katar Emiri, Suudi ve Ürdün karallarına ricada bulunarak ' Benim muhaliflerimde iş yok ne olur biraz destek verin de canlansınlar' dedi.

2- Muhaliflere moral ve motivasyon olsun diye Esad Arap Birliği Örgütüne çağırıda bulunarak ' Ne duruyorsunuz Suriye'nin üyeliğini askıya alın ve ambargo ve yaptırım uygulayın' dedi.

Bu da yetmeyince İslam İşbirliği Örgütü ile BM'e de benzer ricada bulundu.

3- Bu da işe yaramayınca muhaliflere ve onlara destek veren ülke ve güçlere ' savaşınızın bir anlamı olsun diye benim Alevi olduğumu söyleyin ve özellikle Alevilere saldırın. Alevilerden ne kadar insan öldürürseniz iyi yaparsınız. Özellikle Lazkiye ve çevresine saldırın ki şu Alevilerden kurtulalım' dedi.

4- Muhalifler ve onlara destek veren 100 ülke söylenen herşeyi yapıp Suriye yok olmayınca Esad bu kez dünyadaki tüm cihatçılara çağırıda bulunarak ' Ne olur gelin şu işe bir el atın'dedi ve Ankara'ya ricada bulunarak Türk sınırının açılmasını istedi. Üç yıl içinde on binlerce cihatçı Türkiye üzerinden Suriye'ye girdi ve Esad'a giderek ' Patron ne yapalım' dediler.

5- Düşünüp taşınan Esad önce Kaide lideri Zavahiri'yi aradı ve Nusra'nın kurulmasını sağladı.

Peşinden Kaide'nin Irak kolu lideri Bağdadi'yi aradı ve 'Üstadım kusura bakma önce Zavahiri'yi aradım ama inan bana seni çok daha fazla severim. Ne olur gel sen de Rakka ve çevresini işgal et. Ben de sana IŞİD'in kurulmasında yardımcı olurum. Suriye askerinden ve halkından ama özellikle Alevilerden ne kadar insan öldürürsen çok sevinirim' dedi.

6- Nusra ve IŞİD'i kurduran Esad Kürt bölgesini ele geçirsin diye PYD diye bir örgüt kurdurdu ve Suriye'nin parçalanmasını istedi.

7- Herşey çok iyi giderken Esad Ruslara çok kızdı ve atlayıp Moskova'ya uçtu. Putin ile buluşan Esad ' Kardeşim Suriye tam yok olmak üzereyken neden uçaklarını gönderip adamım IŞİD'çileri bombalamaya başladın'diye sitem etti.

8- Putin'in kendisini dinlemediğini ve dinlemeyeceğini anlayan Esad 10 Ekim'de intihar eylemcilerini Ankara'ya gönderdi. Dostu AKP'nin daha fazla oy alması için bu eylemi gerçekleştiren Esad dünyanın ilgisini çekemeyince bu kez intiharcıları Paris'e yolladı. Daha amatör olanlarını Mali'nin başkentinde otel baskınında kullandı.

9- Tüm bunlarla yetinmeye Esad dünyadaki tüm radikal İslamcı cihatçılara çağırıda bulunarak 'Bundan böyle en büyük dostunuz benim. Dünyayı kana bulamak için istediğiniz herşeyi vermeye hazırım. Ama öncelikle beni İran, Irak ve Lübnan Şiilerinin baskısından kurtarın' dedi.

10- Suriye'nin yıkılması ve 250 bin insanın ölümüne neden olan Esad kurdurduğu IŞİD'ten son bir ricada bulunarak 'Sağ olun Suriye'de bana çok iyi yardım ettiniz. Ne okur biraz da Irak, Mısır, Libya, Yemen ve Lübnan'ı da hırpalayan' dedi.

11- 'Arap Baharı' sürecinde çok iyi iş çıkardığını ve görevinin tamamlandığını düşünen Esad ''Ben bırakıp gitmek istiyorum ama bölgesel ve uluslararası dostlarım bana 'olmaz sen sonsuza dek başkan kalmalısın' diyorlar dedi''.

Gördüğünüz gibi bizim bildiğimiz ve şimdiye kadar yazıp anlatmaya çalıştığımız herşey palavra.

Esad bu coğrafyanın ve hatta dünyanın en tehlikeli adamı. Siz onun Alevi olmasına bakmayın o gizli bir Sünni hatta iyi bir cihatçı. Tersi olsaydı 'üst akıl' onu Suriye'nin başına getirmezdi.

Özetle Esad görevini çok iyi yaptı ve yapıyor.

Esad bir süre daha iktidarda kalırsa dünya çok daha karışacak.

Ama ortada bir tek sorun kalıyor :

Arap ve Müslüman ülkelerde Esad'ın kurduğu IŞİD'i sevenlerin sayısı artıyor.

Türkiye'de bile oranları : %8

1 Kasım seçimlerinde acaba bunlar kime oy verdi?

Önceki ve Sonraki Yazılar