Washington Emniyet Müşavirine 'Paralel' operasyonu

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nde sular durulmuyor.

Emniyet Müşaviri Halil Yılmaz'ın merkeze çekildiği öğrenildi.

Sürpriz tayinin 'paralel yapı' operasyonu çerçevesinde yapıldığı iddia ediliyor.

Birinci sınıf emniyet müdürü olan Halil Yılmaz 2012 yılında Washington Büyükelçiliği'nde ilk kez oluşturulan Emniyet Müşavirliği'ne atanmıştı.

2012 yılında Adalet Bakanlığı da Washington Büyükelçiliği'ne ilk kez oluşturduğu Adalet Müşaviri kadrosuna Kanunlar Genel Müdür Yardımcısı Yüksel Erdoğan'ı atadı.

17 Aralık 2013 yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan sonra Washington Büyükelçiliği'nde önemli değişiklikler oldu.

Washington Büyükelçisi Namık Tan merkeze çekildi yerine Tokyo Büyükelçisi Serdar Kılıç atandı.

Spor Bakanı Çağatay Kılıç'ın amcası olan Büyükelçi Kılıç'ın kardeşi Sinan Kılıç Belediye Başkanlığı sırasında Erdoğan'ın özel doktorluğunu yaptı.

AKP Hükümeti, paralel yapının adamı olduğu gerekçesiyle önce Basın Müşaviri Mustafa Kemal Sungur’u görevden aldı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun imzasıyla atanan Sungur, Gülen’e casusluk yapmakla suçlandı.

AKP'ye yakın bir gazete, “Paralel yapının Washington köstebeği Mustafa Sungur kozmik bilgileri sızdırınca yakayı ele verdi." diye yazdı.

Basın Müşavirliği'ne geçtiğimiz günlerde, Sungur gibi, Bakanlar Kurulu kararı kapsamında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun , "istisna" akdiyle Fatih Öke getirildi.

Bu arada, Adalet Müşaviri Erdoğan merkeze alındı, yerine Hakim Fatih Sultan Kesici atandı. Kesici, Kırıkkale Vergi Mahkemesi Üyeliğinden Ankara'ya buradan da Washington'a tayin edildi.

Kısa süre önce merkeze çekilen Emniyet Müşaviri Halil Yılmaz'ın yerine kimin atandığı henüz bilinmiyor.

Fethullah Gülen'in iadesi için ABD Yönetimi nezdinde çalışmalar yapan AKP Hükümeti, Erdoğan'ın Ankara'da Keçiören'deki çalışma ofisine 'böcek' denilen dinleme cihazı konulmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında cemaatçi bir polisin de iadesini istiyor.

Uzun yıllar Washington Büyükelçiliği'nde koruma müdürü olarak görev yapan Serhat Demir'in ABD'de saklandığı öne sürülüyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar