Meteoroloji'den İstanbul ve Ankara için peş peşe uyarılar

Meteoroloji'den İstanbul ve Ankara için peş peşe uyarılar

İstanbul ve Ankara Valilikleri, meteorolojiden aldıkları bilgiler üzerinden yurttaşları bilgilendirdi. İki büyükşehirde olumsuz hava koşullarına karşı yurttaşlar uyarıldı.

İstanbul Valiliği, gece saatlerinden itibaren kuvvetli yağış beklentisi nedeniyle yurttaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

İSTANBUL'DA GECE SAATLERİNDEN İTİBAREN ÇOK KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Valiliğin X hesabından yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün (MGM) değerlendirmelerine göre İstanbul'da bu gece saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (30-70kg/m2) olmasının beklendiği kaydedildi.

Paylaşımda, yurttaşlara ani sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

ekran-goruntusu-2024-04-19-212103.png

BAŞKENTTE KUVVETLİ FIRTINA BEKLENİYOR 

Ankara Valiliği de benzer bir açıklama yaparak Başkentlileri uyardı. Ankara Valiliği'nin sosyal medya hesabından fırtına uyarısı yapıldı:

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi verilerine göre; Ankara İl genelinde kuvvetli fırtına beklendiğinden, yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır…"

ekran-goruntusu-2024-04-19-212147.png