Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Hayaller – Aziz Fenerliler

Büyükler borç batağında iken diğer kulüpler için büyük fırsatlar söz konusu. Beşiktaş harici yönetim becerisi de olmadığına göre bu kaos ortamında iddialı yeni takımlar ortaya çıkabilmeli. 


Osmanlıspor Ndiaye’yi, Bursaspor kaleci Harun’u, Konyaspor Aykut Kocaman’ı Fenerbahçe’ye vermemeli örneğin. Antalyaspor, Rıza Çalımbay ile uzun soluklu çalışıp hedefi yüksek tutmalı. Ligin kalitesi ancak böylesi isyansıl tavırlarla artar.


Her ne kadar böyle şeyler istesek de dilediğimiz oranda olmayacağı apaçık. Bir önceki krizde Ali Koç’a başkanlık adaylığı açıklaması yaptırıp taraftarın gazını alan Aziz Yıldırım, divan konuşması / salvoları ile rahatlayamadı. Aykut Kocaman ve Emre Belözoğlu yönetiminde bir 2018 Fenerbahçesi yoklaması çekiyor. Emre Belözoğlu daha futbolu bırakmıyor, bıraksa bile yurtdışına gidecek spor yöneticiliği eğitimi için. Aykut kısmı doğru olabilir zira sayın Kocaman’ın kendi bile sıkıldı Konyaspor’a oynattığı oyundan…


İşin komik yanı Fenerbahçe taraftarının acıları sürecek; Pereira ile başlayan defansif hoca mantığı Advocaat sonrası Aykut ile devam edecek. “Advocaat defansçı mı kardeşim, şu an mecburiyetten öyle oynatıyor” diyen safdil varsa geçen yıl premier ligte Dick’in Sunderland’ini izletmek lazım. İstediği gibi kadro kursa oynatacağı format 4-1-4-1 düzeni…


Fenerbahçe’nin kadrosundaki ıskarta oyuncu kontratlarından daha büyük sorunu, Aziz Yıldırım ve şürekasıdır. Altyapıdan yıllarca oyuncu çıkartamamış olmasını da federasyona yıkmaya çalışan Aziz Yıldırım, senelerce altyapıda sorumlu kıldığı Müjdat Yetkiner gibilere danışıyor, yönetirken… Yani kafa çok eski.


Son kale Fenerbahçe ve İzmir Marşı atağı da yapabilir gitmemek için ama cesaret edemez. Apaçık sergilenebilecek bir tavır değil bu. Hiç olmadı; yeniden ve tastamam askere alırlar adamı. Düzen, böyle bir düzen… Aynı Fenerbahçe’nin içi gibi aslında. Tek adamlık.


***


Türkiye Kupası son 16 turu maçları oynanacak ama perşembe öğle itibari ile iddaa oranları açıklanmadı. Yarın bu maçlara ilişkin daha detaylı yazacağım ama beklentilerden şimdiden söz etmek istiyorum. 


Tuzlaspor’da çok yetenekli oyuncular var; buraya kadar gelmişken ilk maçta Sivasspor’u yeneceklerdir. Başakşehir ile Galatasaray karşılıklı gollerin olacağı bir maça imza atarlar zira Abdullah Avcı da bu gerçeği ifade etti. Karambol çözmek için transfer ettikleri kahvesinde viski seven ve sigara içen Adebayor’u da deneyecek bu maçta…


Tabiki bir de Beşiktaş – Fenerbahçe maçı var. Krizdeki Fenerli oyuncular bu defa taktik disiplinden kopmayacaklardır. Dokuz Beşiktaş maçında yedi gol atmış Musa Sow da döndü, maçtan beraberlik almak isteyeceklerdir. Yıllar içinde kontra ile çok maç aldı Fener burada ama bu defa çok sıkı bir Beşiktaş var. Özetle ya beraberlik ya handikap sıfır maçı olacaktır.


Kasımpaşa – Osmanlı ve Urfa – Rize eşleşmelerinin ilk ayağı tipik beraberlik maçları gibi durmakta ama hocaların kadro tercihi ile ilgili ipuçlarına ihtiyacımız var. Yarın görüşmek üzere…

Önceki ve Sonraki Yazılar