Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Haydi Liverpool

Şampiyonlar Ligi’nde son sekize, çeyrek finallere geldik. Dün akşam -umarımJuventus, Real’i yenebilmiştir; istatistikler 1-2, mantığım 1-1, göynüm kötünün iyisi kazansın diyordu... Sevilla zaten Bayern karşısında tutunamamıştır.
Bu akşam Klopp Liverpool’u,  Guardiola City’si ile kapışacak. Guardiola daha kaliteli kadroya sahip ama onu en çok yenen hoca da Klopp... Liverpool Avrupa’da yenilgi almadı, 14 maçtır da evinde yenilmiyor. 21 gol, 12 asist üretmiş Liverpool muhtemel 11’i, on gol on asist üretmiş düşman 11’ine karşı başarılı olur umarım. 
Çeyrek finale kalan sekiz takımdan Liverpool göynümün efendisi, Barcelona Messi torpillisi, City futbol oynayan takım olduğundan mütevellit; bu üçünü destekliyorum.
Klopp ve Guardiola erken eşleştiler maalesef. Liverpool olarak tek stoperli oynuyoruz; Lovren ya da Matip her ikisi de saatsiz bomba! Sağ ve sol beklerde çocuk büyütüyoruz ama yetenekli bebeler... Bir çapsızımız da orta alanda: Milner... Rakipte zayıf halka yok sayılır işbu yüzden umudumuz Klopp futbolu...
Kadronuz zayıf da olsa teknik direktör önemli, açığı kapatabilir bir başına. Herkesin rakibin hatasını beklediği modern futbol çağında futbol oynamaya çalışan cesur hocalara sahip çıkıyorum biliyorsunuz... Onlardan biri de Rıza Hoca’ydı. “Paso faul yaptırıyor, ne zaman futbol oynattı ki!” diye yorum döşenecek olan çıkabilir. Kasımpaşa’da, Antalya’da birçok maçını izledim Rıza Hoca’nın. Kimi maçlarda uyguladığı özel taktikleri unutmam mümkün değil. Nasri’yi tanımıyor olabilir ama kadro yaratma, oyuncu bulma konusunda da oldukça yeteneklidir.
Geçen sezon Milan orta sahasında Sosa ve Kucka’yı izlediğimde “ulen nasıl olur, bunları kim Milan’a nasıl alır?!” deyu hayıflanırken bu sezon ikisini birden Trabzon’da görmek dramatik idi. Kucka uzak mesafeden beş tane gol atar, o kadar diye yazdım sanırım...
Saygıdeğer Rıza Hocam, Trabzon’un kadrosu arızalı olabilir lâkin Galatasaray ve çok daha önce 10 kişilik Konyaspor maçları nedeniyle ayrı ayrı istifa etmen ya da kovulman gerekiyordu. Bir de Burak Yılmaz oyununa mahkûm oluşunu düşü- nünce... Durum fena. Kaç oradan, sıfırlanmadan. Değil Sosa ufaklıklar bile takmıyor seni.
Valla. 

Önceki ve Sonraki Yazılar