Haziran programı…

Oyun o kadar basit ki… Ancak ahmakları kandırabilecekleri bir müsamere sergiliyorlar…

Hatırlarsınız, MİT Müsteşarı Hakan Fidan bir zamanlar bu iktidarın dışişleri bakanı olan Ahmet Davutoğlu ile konuşurken, sınırın öteki tarafından birkaç roket attırıp savaş çıkarabileceğini anlatıyordu. ‘Birileri’ onları dinlemiş, konuşmanın bant kayıtları ortalık yere servis edildi. Sonra dünyanın hiçbir yerinde olmayacak saçma şeyler oldu. O MİT şefi önce milletvekilliğine niyetlendi, istifa etti, kulağı çekildi, geri döndü… Beriki dışişleri bakanlığından 23 Nisan başbakanlığına terfi etti… Konu bu değil tabii…

İki kafadarın konuştukları gerçek oldu!

Aşağılık bir psikopat 32 gencimizin hayatına mal olan bir bomba patlattı önce. Sonra sınırın öte tarafından Türkiye tarafına birkaç roket attırdılar IŞİD’e. Bu olaylarda kullanılan tüm silah ve mühimmat MİT tırlarından temin edildi. Ve ardından büyük bir provokasyon planı devreye sokuldu…

***

Göstermelik ‘IŞİD Operasyonu’ ile, AKP iktidarını sarsan ve seçimlerde gerileten halk kesimlerine ve sola dönük büyük bir taarruz başlattılar. Ortada IŞİD operasyonu falan yok. Bildiğiniz IŞİD’in mezhepçi saldırılarının aynısını başlattılar. “Camiye ayakkabı ile girdiler” diye yaygara koparanların polisi, Gazi Cemevi’ne bombalarla taarruz etti.

IŞİD’in hedefindeki Kürtlere sınırın iki yakasında da saldırmaya başladılar.

Sendikaları bastılar, tüm solu hedef tahtasına oturttular.

Ve yargısız infazlar dönemini başlattılar…

***

Uygulamaya konan bu kanlı plan bir avuç ‘Hırsız-Katil’in çıkarları için tüm bir ülkenin tüm geleceğini tehlikeye atıyor. Bir iç savaşın zeminini yaratıyor.

Evet, iç savaş…

Çok uzun süre evvel bu köşede AKP’nin sınırın güneyinde bir iç savaş kuvveti besleyip büyüttüğünü yazdığımda bir çeşit deli muamelesine maruz kalmıştım. O zaman ‘demokrat’ AKP’yi destekleyen liberaller şimdi yaygaracılar sürüsünün başına geçti, dizlerini dövmeye başladı. Hepsi ‘panik butonu’ gibi. Gürültü çıkarıyorlar ama hiçbir işe yaramıyorlar.


***
Anlaşılan o ki, ABD bu kaos halini kontrol altında tutarak kendi çıkarları doğrultusunda yönlendirmek istiyor. Ehlileştirilmiş bir AKP’nin yanına CHP’yi katarak kukla bir hükümet yaratacaklar, hassas dengeleri kendi etkinliklerinde kullanacaklar.

Kürt hareketini Barzanileştirmek istiyorlar. Kürtleri kendi planlarına sürme niyetindeler.

***

Bu topraklarda üç temel eksene oturan bir mücadeleye mahkumuz. Emekçiler, AKP’nin saldırdığı halk kesimleri ve sol, Amerikan planlarının karşısında durmalı, sermayenin talan ve sömürüsüne karşı koymalı, laikliği ne pahasına olursa olsun savunmalıdır.

Bu, Haziran programının omurgasıdır…

Önceki ve Sonraki Yazılar