Henüz zaman varken

Referanduma 2 aylık zaman varken aman dikkat!

Ana muhalefet partisi olarak Cumhuriyet Halk Partisinin öncülük ettiği “HAYIR” kampanyasında, televizyon programlarında halkın ümitle izlediği bilgilendirmeye dayalı açık oturumlarda bazı kişiler, siyasi parti kimlikleri yüzünden, CHP’nin yüzü olarak toplum direncini yıpratıyor.

Yakın zamanda bir muhalif bir kanalda, izleyicinin bir süredir uzak kaldığı için özlem duyarak ekrana kilitlendiği bir tartışma programında parti stratejisti edasında, kendi içinde çelişen cümlelerle, anlam bütünlüğü olmayan "sözde HAYIR söylemiyle partiyi savunma" adına bir CHP’li konuğun, izleyici olarak programı dibe vurdurduğunu gördüm.

Program sonunda CHP'nin parti disiplinini kendi içinde kuramadığı ortaya çıktı.

Parti yetkili kurullarında olduğu toplumca bilinen biri "partinin ağır topu" edasıyla iki gazetecinin samimi eleştiri ve sorularıyla dağıldı.

Söz gümüşse, sukut altındır atasözümüzü hiç bilmezmiş gibi dayanaksız savunmalarda parti kimliğini ve güvenilirliğini yıprattı.

Tabi ki CHP bu değil, ancak "Henüz yol yakınken, müdahale edilmeli, belirli kişiler dışındakiler televizyon programlarına katılmamalı" önlem alınmalı.

Cumhuriyet Halk Partisinin "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, koalisyon görüşmelerinde, dokunulmazlıkların kaldırılmasında" stratejik noksanlık olarak, sicili konusunda halkta olumsuz bir algı olduğunu biliyoruz.

Bunların tümündeki başarısızlıkla stratejiyi ilişkilendiren tabandaki seçmen, söz konusu programda parti adına bocalayan konuşmacı sonrası "Eyvah yeni bir başarısızlık geliyor" diye düşündüyse şaşırmam.

Henüz yol yakınken, parti adına konuşmacılar ve nelerin konuşulacağı veya konuşulmayacağı belirlenmezse yeni bir "Ekmek için Ekmeleddin" kazası yaşayabiliriz ki bu kaza da felaket olur.

Henüz yol yakınken ilk MYK'da bu konuda alınacak kararı en hızlı iletişimle ilgililere duyurmalı.

Özellikle ekran sevdalılığı "bilinen" kişileri uyarmalı.

CHP adına konuşacaklar, diğer parti konuşmacıları gibi "laf olsun torba dolsun" türünde davranamaz.

Cenaze kaldırmaya giderken yoldaki kazada hayatımıza kastedecek beceriksiz sürücülere ihtiyacımız yok.

Çıkmasınlar ekranlara, yetenekli konuşmacılara bıraksınlar.

Henüz zaman varken…

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar