Çatıya karga mı oturdu?

Araştırmacı yazar Adil Hacıömeroğlu, ‘Kılıçdaroğlu ve Bahçeli Yanıltmadı’ başlıklı çok düşündürücü bir yazı göndermiş. Önümüzdeki günlere ışık tutacağını tahmin ederek ve kısmen özetleyerek buraya almayı uygun görüyorum:

“Kılıçdaroğlu ve Bahçeli, türlü kesimlerle görüş alışverişi (!) yaptıktan sonra nihayet çatı adayını açıkladılar. Birçok kişinin açıklanan aday konusunda yanılmadığının farkındayım. Her iki liderin yaptıkları görüşmelerin göstermelik olduğu da ortada.”

“Kılıçdaroğlu TBMM’de bulunan yüz otuz, Bahçeli de elli iki milletvekilinin önüne birer kâğıt kalem koyup cumhurbaşkanı adaylarınızı yazın deseydi; İhsanoğlu’nu, genel başkanlar ve sırdaşları dışında kimse yazmazdı. Her iki parti üyeleri arasında bir sormaca düzenleseydi Ekmelleddin İhsanoğlu adını yazacak birine rastlanmazdı. Halkın ezici çoğunluğunun işitmediği ve tanımadığı birini aday yapmak, AKP’nin ekmeğine yağ sürmektir.”

“Ekmeleddin İhsanoğlu, çatı önerisi yapıldığında her iki liderin de aklında vardı. Anlaşılacağı üzere çatı, İhsanoğlu için oluşturuldu. Görüşülen siyasal parti liderleri, meslek odası ve demokratik kitle örgütü yöneticileri bu iş için kullanıldılar. Önceden belirlenen biri için kamuoyu oluşturuldu.”

“Kılıçdaroğlu ve Bahçeli AKP’yi kurtaran kişiler olarak tarihteki yerlerini alacaklar.”

“Habur rezaletiyle erimekte olan AKP’yi halk oylamasında Kılıçdaroğlu’nun yanlış söylemleri kurtarmıştı. Kılıçdaroğlu, 2011 genel seçimlerinde yanlış aday tercihleri ve AKP’yi taklit ederek CHP’ye seçim kaybettiren kişidir. 2014 yerel seçimlerini acemilikler dizisiyle AKP’ye sunan da Kılıçdaroğlu’dur.”

“Bahçeli’ye gelince, AKP’nin her sıkıştığı kavşakta onu kurtaran kişidir. 2002’de erken seçim isteyerek AKP’yi iktidara oturtan da Gül’ü Çankaya’ya oturtan da Bahçeli’dir.”

CHP’Yİ KENDİSİ OLMAKTAN ÇIKARDILAR
“CHP’nin Eskişehir’de yaptığı belediye başkanları toplantısında Kılıçdaroğlu, seçilecek cumhurbaşkanının niteliklerini sıraladı. Her şey var; bir tek Laik Cumhuriyet değerlerine uyumlu olmak yok. Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarıyla kafa buluyor o konuşmada. Oradaki belediye başkanlarına sorsanız cumhurbaşkanı adayı kim olsun? Bir kişi çıkıp da İhsanoğlu, demezdi.”

“CHP ve MHP çatı adayını açıkladıktan sonra Bakırköy’de bir sokakta yürüyordum. Otuz yaşlarında AKP’li olduğu belli olan bir genç, telefonda konuşuyordu kahkahalar atarak. Benim de işitebileceğim bir sesle: “Bizim adayımız Tayyip Erdoğan, CHP’ninki ise Recep Erdoğan. Adamlar bir aday bile çıkaramıyorlar karşımıza” diyordu. Bu kişinin anlatımı, çatı adayının toplumda nasıl algılandığının özeti.”

“Ey Kılıçdaroğlu! Atatürk’ün iki büyük eserim dediği Cumhuriyet ve CHP’ye verdiğin zararlar yeter. Genel başkanlık senin işin değil. Parti yönetimine geldiğinden beri AKP’ye koltuk değneği olmaktasın. Ne Cumhuriyet değerlerini ne de CHP ilkelerini özümseyip benimsemiş birisin. Cumhuriyet’e de CHP’ye de zarar vermektesin. Yakışmıyorsun oturduğun koltuğa. Doksan beş yıllık bir partiyi oyuncak ettin kendine. Bırak, git!”



Önceki ve Sonraki Yazılar