İktidar işgal altında!

Halkın 7 Haziran 2015 seçimleriyle iktidardan düşürdüğü AKP Türkiye’yi yönetmeye devam ediyor.

Hukuki gerekçe ise yeni hükümetin kurulamaması olarak gösteriliyor.

Ancak, istifa etse bile AKP hükümeti devletin sadece rutin işlerini yapmıyor.

Tam tersine önemli siyasal ve diplomatik kararlar alıyor, eskiden olduğu gibi atamalar yapıyor, dahası Türkiye’yi bölgesel bir savaşa sokacak önemli ve stratejik adımlar atıyor.

Hiç kuşkusuz, seçimlerin üzerinden yaklaşık iki ayın geçmesine karşın AKP’nin hala Türkiye’yi yönetiyor olmasında muhalefetin payı büyük.

Özellikle MHP’nin kendi fabrika ayarlarına döneme sürecine girerek, Kürt düşmanlığının belirlediği faşizan çekirdeğine doğru daralması, AKP’nin iktidarını sürdürmesindeki en önemli etkendir.

Ancak, Suriye ile savaşın eşiğine getirilen Türkiye’de bir erken seçime de gidilemeyeceğine göre, ülke fiilen AKP azınlık hükümetine teslim edilmek üzere.

AKP artık siyasal bakımdan iktidarı işgal eden, meşruiyeti olmayan, dolayısıyla toplumun ve ülkenin kaderini etkileyecek önemli kararları alma yetkisi bulunmayan bir hükümetin partisidir.

Türkiye’yi bölgesel bir savaşın eşiğine getiren, ülke içinde iç savaşı kışkırtan AKP, artık toplum için bir güvenlik sorunu haline gelmeye başladı.

AKP, Türkiye’nin güvenliğini, toplumun birliğini ve geleceğini tehdit ediyor.

Cumhuriyetin bütün tarihsel kazanımlarına karşı, başta laiklik olmak üzere, düşmanca bir tutum takınarak, dahası bu doğrultuda karşı devrimci ve gerici düzenlemeler gerçekleştirerek suç işliyor.

Bu anlamda AKP, 2007 yılında açılan kapatılma davasında iddia makamınca ileri sürülen bütün değerlendirmeleri doğrulayacak şekilde, açıkça suç işliyor.

Kendi meşruiyet temelini de imha eden bir çizgi izliyor.

Artık iktidardaki AKP işgaline son verilmelidir.

Ya muhalefet partileri bir geçiş hükümeti kurmalı ya da Türkiye’yi erken seçime götürecek bir teknokratlar kabinesi oluşturulmalıdır.

Türkiye AKP hükümetinden kurtulmalıdır.

AKP bu ülkenin birliğini, dirliğini, güvenliğini ve geleceğini tehdit ediyor.

Bugün harekete geçilmezse yarın çok geç olacak, göreceksiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar