Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

İlk hafta maçları

HEM süper lig hem premier lig başlarken ben halen Benfica-Fenerbahçe maçının etkisindeyim. Dirar adlı yaratığın ne hücumda ne defansta bir şey yapamamasına takıkım. Aziz ve Aykut’un kötü mirasının etkileri sürecek daha. Gerek çöp gerekse 33’lük amcalarla üçer yıllık kontratlar yaparak çekip gittiler…

Benfica rövanşı öncesi Bursaspor’u içerde ağırlayacak Fenerbahçe rahat kazanacak zira geçen yıl Sivas’ta büyük iş yapan Samet Hoca’nın elinde forvet yok. Ha Fener’de var mı ki diyeceksiniz ama rakip daha kötü kanımca. Kubilay Kanatsızkuş’u taa ilk maçında izlediğimde üçüncü lig topçusu demiştim, halen aynı fikirdeyim. Ama işte genç fetişi nedeniyle, transfer yetişmediğinden dolayı onunla başlayacaklar sanırım. Zira Stancu her zaman ve her Romen gibi yine sakat. (Bursaspor evindeki hazırlık maçında Ankaragücü’ne 0-2 kaybederken Kubilay’ı ıslıklamış taraftar. Tribünde de olsa futboldan anlayanlar var demek…)

Deli transfer yapan Kayserispor, kriz içindeki Antalyaspor’u yenecektir; hoca Ertuğrul Sağlam’a rağmen. Antalya’yı da bir diğer defanssever Bülent Korkmaz çalıştırıyor. Tam 1-0 ya 2-0’lık maç.

Bu akşamki açılış maçında yani Ankaragücü – Galatasaray maçında karşılıklı gollerin olması kesindir. Arap İsmail yönetimindeki Ankaragücü taraftar desteğinin karşılığını en azından bir Bifouma golü ile verecektir, vermelidir.

Bir diğer tahminim ligin yeni ekibi Erzurumspor’un Konya deplasmanında yenilmesi olacak. Tabi ki lig yeni başlıyor, takımları izlemedim ama Rıza Hoca artı güçlü kadro nedeniyle ev sahibi kazanarak başlar.

Premier lig bu akşamki Manchester United – Leicester City maçı ile açılacak. Pogba’nın oynaması şüpheli ama Alexis Sanchez sahibi Mourinho ilk devreyi berabere maç sonunu da tek farklı galip gelerek bitirir. (0/1) Tottenham lige Newcastle deplasmanında sayısız eksikle başlıyor. Benitez beraberlik kapabilir.

Asıl zevkli maçlar pazar günü. 15.30’da Klopp Liverpool’u transfer şampiyonu West Ham’ı ağırlayacak. Salah-Mane-Firmino klasik üçlüsü var tabii ama gözümüz yeni transferler Alisson, Keita ve Fabinho’nun üzerinde olacak. Kaleci Alisson’un pas dağıtabilme özelliği Liverpool’a bir şey katacak mı? Keita ve Fabinho Klopp futboluna uygun isimler mi göreceğiz… West Ham’da Fener’in elinden kapılan Wilshere’in yanı sıra yeni transferler Yarmolenko, Anderson olacak deniyor 11’de.

Esas maç pazar 18.00’de… Arsenal-Manchester City. Hoca olarak Unai Emery ile anlaşan Arsenal’de yeni kaleci Leno, stoper Sokratis ve 1,68’lik ön libero Lucas Torreira’yı izleyeceğiz. Unai Emery ne oynatmak istiyor göreceğiz ya da göremeyeceğiz zira rakip Guardiola’nın City’si. Geçen yıl 3-1 ve 3-0 tokatladılar Arsenal’i. Mahrez takviyeli City yine tokatlar zira tam kadro geliyorlar. Hem Liverpool-West Ham hem Arsenal-City maçları bol gollü olacak, kaçırmayın bir şekil…

Önceki ve Sonraki Yazılar