İllet ile Millet...

Hepiniz biliyorsunuz, KaçAk Saray’da yaşayan unsurun başkanlık sevdası memleketi kan gölüne çevirdi. Yaşananları neredeyse yüzde 100 kesinlikle analiz etmek mümkün. İstihbarat görevlileri tarafından yönlendirilen bir canlı bomba Suruç’ta 33 kardeşimizi paramparça etti ve IŞİD’e operasyon bahanesiyle Kürt hareketine yönelik büyük bir saldırı başlatıldı. Bu saldırının karşıtını doğurması kaçınılmazdı. Artık her gün gencecik insanlar ölüyor memlekette.

Saray’ın beğenmeyip tekrarlama kararı aldığı seçimlere bu atmosferde gidiyoruz...

***

Açıkça konuşuyorlar. ‘İstikrarsızlık’ tehdidini savuruyorlar. Halkın istikrar arayışına oynuyorlar.
23 Nisan Başbakanı şöyle buyurdu: “Tek parti iktidarına gidecek şekilde güçlendirilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Oylar istikrara yöneliyor. Partimizin oylarında yükseliş trendi var.”
Evet, ellerinden geleni yapıyorlar!
Cizre’yi mahvettiler. Ufacık çocukları katlettiler. İnsanlık suçu işlediler...

***

Böyle bir yüzsüzlük olmaz. Çocuklarımızı kendileri için feda etmemizi istiyorlar. Kendi çocuklarını askere yollamıyorlar. Yoksulların sıvası bile olmayan evlerine cenaze gönderip duruyorlar...
Gerçekleri haykıran asker babalarına ‘karakteri bozuk’ diyorlar, hemen ardından “400 milletvekili verin!” diye tehdit ediyorlar...
Bunların iktidarı, kurtulmamız gereken bir illettir.

***

Gerçekler tehdit altında... Gerçekleri yazan, çizen, gösteren herkesi hedef alıyorlar. KaçAk Saray’da şatafat içinde yaşayan unsurun gerçek yüzünü gösteren Nokta Dergisi’ni bastılar, derginin nüshalarını toplattılar.
Cumhurbaşkanlığı makamını hedef alan sloganlar atıldığında, polis vahşice saldırıyor. Birleşik Haziran Hareketi’nin her eyleminde artık aynı vahşet yaşanıyor. Polis teşkilatını Saray Muhafızı haline getirmiş.
Bu iktidarın devrileceğini ve kendilerinden bu yaptıklarının hesabının sorulacağını idrak edemeyen amirler, KaçAk Saray’a yaranmak için birbirleriyle yarışıyorlar...

***

Evet, bu iktidar devrilecektir. Şu anda illegal bir biçimde hükümeti ellerinde tutuyorlar. Tehditle gittikleri seçimde daha ağır bir yenilgi bekliyor onları.
Asker ve polis cenazelerine bakın. Bir türlü susturamadıkları tepkiler, olması gereken yere, Saray’a yöneliyor. Tabut başında nutuk atan unsurun gerçek yüzünü her geçen gün daha fazla insan görüyor...

***

Bunun farkındalar. Her yere saldırıyorlar...
Üniversitede boş suratlı bir afiş asmış gençler, “Savaşıma feda ol!” yazıyor afişte, polis saldırıyor, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ olduğu gerekçesiyle!
Dünya yüzünde şimdiye dek hiçbir cumhurbaşkanı bu kadar hakaret davası açmamıştı. Dünya yüzünde hiçbir cumhurbaşkanı bu kadar hakarete mazhar olmamıştı!..

***

Bunlar millette zerre huzur bırakmadı.
Mevcut iktidar bir illettir.
Millet bu illetten kurtulmalıdır...

Önceki ve Sonraki Yazılar