İmamoğlu ne derse ‘dahası’

Binali Yıldırım, İstanbul seçiminin iptal edilmesini "Çaldılar" diye açıkladı. Ortada ‘çalınan oylar’ diye bir gerekçe olsaydı, AKP seçimi iptal ettirmek için kırk takla atar mıydı? "Çaldılar" diyor, hem de YSK ‘iptal gerekçesini’ günlerdir yazamamışken... İptali somut verilerle açıklayamamanın verdiği öyle bir sıkışmışlık hali var ki başbakanlık yapmış, meclis başkanlığı yapmış bir belediye başkan adayı, ayan beyan yalan söylüyor. Vatandaşı aldattığı, YSK gerekçesi ile zaten kanıtlanacak; ya yenildiği rakibinin sloganını kullanarak onun vaatleriyle kampanya yürütmesi! Bunun utancından nasıl kurtulacak?

Tam bir çaresizlik örneği!
Yıldırım, seçimden önce katıldığı bir televizyon programında İmamoğlu'nun vaat ettiği indirimler için "Nereden finanse edeceğiz?" diyerek maliyeti kaldıramayacaklarını söylemişti. Erdoğan ise İmamoğlu'na "Kimin cebinden yapıyorsun?" diye sert çıkmıştı. 25 yıldır besledikleri yandaşların, cemaatlerin, vakıfların paralarından kısarak mı maliyet yaratacaklar bilinmez; ama bu indirimler kabul edildi. Koskaca eski başbakan, rakibinin vaatlerini kendi vaadi gibi, üstelik rakibinin sloganıyla duyurdu. Tam bir çaresizlik örneği!

‘FETÖ'nün sloganı’ el arttırdı
AKP, genel itibariyle seçim kampanyalarını doğru yönetmiş ve güçlü sloganlar çıkarmış bir parti. Son birkaç seçimde güçlü sloganlar çıkaramadığı için sorunun üstesinden ‘ötekileştirme, terörize etme’ yöntemiyle geldiyse de artık bunun seçmen üzerinde etkili olmadığının da farkında. "Yıldırımlar çaksın" gibi komik çıkışlar da karşılık bulmayınca çareyi ‘hazır’ olanda buldular. Hafife aldıkları bir adayın hem sloganını, hem vaatlerini, hem stratejisini kendilerine mal ettiler. Çok ilginçtir ki uzun zamandır sırça köşkünden çıkmayan ya da koruma duvarının arkasında gezen Erdoğan, İmamoğlu gibi sokağa çıkmaya başladı. İmamoğlu'nun izinden gidecekleri belli; vatandaşa ‘daha da’ hali hatrı sorulacak, ‘daha da’ umut dağıtılacak, ‘daha da’ gülümsenecek... İBB'ye ‘TC’ mi yazdırdı, ‘daha da TC’ yazılacak. İşin şakası bir yana İmamoğlu ne yapıyorsa ‘dahası’ yapılacak!

Bakalım Erdoğan'ın yüreği gerçek dünyayı ‘daha’ ne kadar kaldıracak!

Önceki ve Sonraki Yazılar