Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

İnce transfer önerileri 

SÜPER lige yeni çıkan takımlar, memleketim Afyonspor ve ikinci lig takımları için dünya kupasından oyuncu seçtim.
36’lık kaleci Caballero; dört sezondur yedek. 34’lük ön libero Mascherano; evvelki sezon Barca oyuncusuydu, artık Çin’de oynuyor. Pavon,  Meza, Enzo Perez, Acuna, Mercado gibi oyuncular da çok rahat birinci ve ikinci ligde forma giyebilir. Bu oyunculardan birini ya da birkaçını almanın önemli bir getirisi var: Hepsi Arjantin milli takım 11’i oyuncusu. Messi telefonun ucunda. İstediğin zaman imzalı forma istet. Hatta ne bileyim Messi’yi şehre davet ettir; Afyon’da lokumcu açılışı yaptırt. Başka bir şeye yaramazlar onu da ekleyim..!
Dünya kupası çapsız hoca dolu demişim, kızan oldu, bir tek sen mi biliyorsun diye. Valla ben Arjantin hocası olsam şu an yıldızdım. Taş gibi kadro seçer, onları doğru dizerdim. Örneğin Hırvatistan’la mı oynayacağım; rakip hoca baktım ki Modric ve Rakitic ile yetinmeyip Brozovic’i de oynatıyor, hemen Messi’siz hücum planlarımı uygulardım. Tabiki önceden onları çalışmış olurduk. Messi sahte yan koşularla alan açardı filan... Beyin bedava.
Hakikaten çok kötü hoca performansları izliyorum kupada. Örneğin Fas milli takımı. Herve Renard diye çapsız bir hoca çalıştırıyor. Takım sağ açık Amrabat üzerinden hücum düşünüyor, olabilir, hiç beklenmedik bir hamle(!) Ama o da ne, sağ bek Dirar sakat. Umudu Amrabat’ı oraya çekiyor. İran’a gol atamıyorlar hatta son saniye kendi kalelerine gol atıp kaybediyorlar. Portekiz maçına çıkıyorlar, Amrabat bu sefer yerinde. Takım hep onu kaçırmaya çalışıyor, yalnızca buna kasıyor. Amrabat görevini yapıyor, yıldızlaşıyor yalnız küçük bir sorun var; orta ya da yerden pas çıkardığında ceza sahasında kimse yok?! Aşırı zeki hocanın planı Amrabat ile penaltı kazanmak olmasın sakın?!
Zeki insanlar mühendis, doktor filan olmak yerine bir yığın aptalın milyonlar kazandığı antrenörlük gibi mesleklere de yönelmeli, eğitimini almalı. Topa sürekli kafa atanların beynindeki hücre katliamı büyük...

Önceki ve Sonraki Yazılar