İpekçi'de Cim Bom 'Güler'

Ergin Ataman-Zeljko Obradovic derbilerinin tadı bir başka oluyor. İki ustanın da birbirine karşı deplasmanda kazanmışlığı yok henüz. Dün de Galatasaray Fenerbahçe’yi yenerken öyle oldu. Hasılı, Galatasaray 2009’dan beri seyircisi önünde ezeli rakibine kaybetmiyor. Strasbourg deplasmanında 21 sayı farkla yenilip üstüne evinde Torku Konya’ya son saniyede yenilen Fenerbahçe, son 3 maçında 300’ü geçen Real Madrid’in 65 sayıda tutmanın özgüveniyle rakibinin karşısındaydı. EuroCup’ta 3’te 3 giden ve şampiyonluğu kafaya koyan Galatasaray Odeabank ise ligde Anadolu Efes’e kaybedettiğinden, bir bakıma derbi kredisini tüketmek istemiyordu.

Vesely’nin faul problemi

16-16 geçilen ilk çeyrekte ilk 12 sayısını asist üzerinden bulan ve ev alma guard al dedirten Fenerbahçe çeyrek sonunda ribaundlarda 8’e 3 öndeydi ve 2. şans sayılarıyla dikkat çekiyordu. Tabi bu tabloda atletik uzun Jan Vesely’nin dahli çoktu. Ancak Çek yıldız 14 dakikada 3 faul olup son çeyreğe kadar kenara gidince ribaund dengesi değişti ve momentum ev sahibine geçti. Devre 39-34 Galatasaray üstünlüğüyle sona ererken ribaundlar eşitlenmiş, Cim Bom sadece 2 top kaybına karşın Fenerbahçe’nin çoğu potasında basketle sonuçlanan 8 top kaybı vardı.

Ataman’ın takımı 3. çeyreğe 17-2’lik dev bir seriyle başladı: 53-36. Savunmadaki ekstra gayret doğru hücumlar ve doğru paslar Galatasaray’a maçı koparma şansını erken tanıdı. Fakat konuk ekip 11-2’lik bir seriyle cevap verip 3. çeyreğin bitimine 2.52 kala skoru 55-47’ye getirdi. Son çeyreğe 61-52 girilirken Fenerbahçe’yi oyunda tutan Barış’ın 2 ceza üçlüğü ve Melih’in perdelerden kendi yarattığı ile bulduğu 2 üçlük ve toplamdaki 12 sayıydı.

Sinan Güler faktörü ve Fenerbahçe’deki lider sorunu

Obradovic son çeyreğe sakladığı faul problemli Vesely ile Galatasaray savunmasını aşındırıp rakibi düzen dışına çıkaramadı. Fenerbahçe’de eksik olan en büyük şeyin, yani lider oyuncu eksikliğinin çok fazla hissedildiği maçta son çeyrek Ataman ve oyuncularının kontrolünden hiç çıkmadı. Ve sonuç da Galatasaray Odeabank galibiyeti oldu. Sarı-kırmızılılar geçen sezon 6 kişilik rotasyonla yendiği Euroleague’de Final-Four oynamış takımı yine mağlup etmeyi bildi: 80-63. Ergin Ataman ise Abdi İpekçi’deki 7. Fenerbahçe derbisinde 7. zaferini elde etti. Blake Schilb’in geldiğinden beri en büyük maçıydı. ERgin Ataman’ın David Hawkins sonrası çok isteyip alamadığı Schilb 18 sayıyla maçın en skoreri olurken Calebb Green ile birlikte 14 asist (8+6) ürettiler.

Önceki ve Sonraki Yazılar