Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

İş bilen Fatih Terim

Fatih Terim bu ülkeyi çözmüş bitirmiş bir adam. Geçmişte olduğu gibi kritik dönemeçlerde takımına "her türlü" destek sağlamayı başarıyor. Vahap Beyaz'dan Ümit Öztürk'e, Ağar'dan artık kendinin "ağır" olmasına, geçen yıl Alanya deplasmanından bu yılki Trabzon ve Bursa maçlarına sayısız örnek dimağlarda...

Lâkin genel ortalamayı düşünürsek kendisi vizyon sahibi bir kişi. Sonuç mühimdir derseniz; saygı duyulası lider. Yabancı serbestisi olarak bilinen ama kendisinin ve benim "14 mecburi TC vatandaşı" diye özetlediğim uygulamanın sahibi ve cesurca arkasında durdu:

“Bizim yaptığımızın özü şuydu; yabancı sayısını sınırlayarak, yasaklayarak yerli oyuncuyu artıramazsınız. Yerli oyuncuyu, demin söyledim teşvik sistemini, her yabancı alınan rakamla havuz oluşturulacak, yerli oynatanlara geri dönecek, oradan eğitim ve altyapıya yatırım yapılacaktı. Sonrasında bu teşviklerin hepsi fazla geliyor diye bu rakamlar yavaş yavaş eridi. Ancak bakıyorum, bunlardan çok mutlu olanlar da var. Bazen yabancı sayısı fazla gibi şeyler söyleniyor. Bu sistem özellikle altyapıya kaynak sağlayacak sistem olarak çıkarıldı. Sistemi daha bilmeyenler var. 14 yabancı mecburi değil, 14 Türk mecburi."

Fatih Terim bu kadar net olabilirken 3.2 milyon euro'luk maaşına kavuşan milli takım hocası Şenol Güneş ne dedi? Öyle de dedi böyle de dedi. Aslında onun tarzını tam anlatan çok Anadolu tabiri var lâkin buraya yazılmaz. Hiçbir zaman tam dürüst olamıyor, baksan dilinden mertlik düşmüyor. Ağzımızda ya her şey bu topraklarda...  Maaşına ve ünvanına kavuştun hoca, ama söyle, Beşiktaş'ın iki sezonundan ne istedin?!

Önceki ve Sonraki Yazılar