Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

İstatistiksel tahminler

Zaman zaman istatistik verilere dayalı skor tahmini yapan sitelerin görüşlerini aktarıyorum. Genel fikir olarak yüzde 70 haklı çıksalar da bize yardımları olamaz zira iddaa oranları ile uzun vadede kaybetmeye mahkumuz. Düzelecek dendi ama halen fiilin kökü ile ilgili başka bir eylemi sürdürmekteler…
Dün geceki Konyaspor -Beşiktaş maçına ilişkin istatistiksel veriler 1-2 diyordu. Evet, bana göre de üç ihtimal söz konusuydu:
1-2, 2-2, 2-3. Acaba gerçekleşti mi?
Siz şu an biliyorsunuz…
Fenerbahçe-Alanya maçına istatistik ve iddaa oranları 3-1 skorunu yakıştırıyorlar.
Bense “düşmüş” ilan ettiğim Alanya’nın can havliyle iki gol bulabileceğini sanıyorum.
Ama seyircisi ile coşacak olan Fenerbahçe 3 ya da 4 gol bulacaktır. 3-2 (15.00) ve 4-2 (24.00) orana sahip. 4-2 skor tahmini başlangıçta 26.00 idi ama düşmüş iki puan… Alanya’da stoper Welliton cezalı, kaleci Haydar sakat. Haydar olsaydı 2-1’lik olurdu maç.
Evet, birkaç oyuncunun olup olmamas çok etkiliyor tahmini. Örneğin bu hafta herkes Bursaspor galibiyeti bekliyor. Batalla geri dönmüyor olsa maç kesin berabere biterdi. Zira hep söylüyorum defansçı hocaların hücum aksiyonu birkaç özel oyuncuya endeksli. Koskoca LE Guen defans mı oynatıyor derseniz; valla öyle…
Trabzon-Başakşehir maçına 1-1 tahmini yapılmış. Makul nitekim. Ama herkesin aklında eksikleri dönecek olan Başakşehir’in kazanması fikri var. Tüm hafta boyunca Abdullah Avcı ile dalga geçildi.
Seyirci, kaleci Onur ve Rıza Hoca’ya rağmen alabilirler.
Gençlerbirliği-Göztepe maçına 1-0 denmiş ama ben 2-1’ciyim. Aslında tam bir beraberlik maçı idi kaliteli kalecilere saygıdan ama Göztepe’de hem Beto hem Castro cezalı. Bir duran top ya da Demba Ba golü bulup 1-1 ile yırtmayı düşleyecekler. Gençler ikinci bir gol bulabilir mi? İddaa Gençler’e ilişkin tek farklı galip gelir oranını az da olsa düşürdü. Bu oran değişiklikleri genelde haklı çıkıyor.
Kasımpaşa-Galatasaray maçına da 1-2 deniyor ve gayet makul ama bu maçı her zamanki gibi Kemal Özdeş’in oyuncu seçimleri yönetecek. Kovulup geri çağrılması, bir nevi uyarılması doğruydu bence. Koskoca Milan, maç içi koşularında kaçak dövüşen Hakan Çalhanoğlu’na sabrediyor, Kemal Hoca Nemayr gibi bir yıldıza yer bulamıyor!
Ben 1-3 olur diyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar