İsyan günlerinde aşk!

Hepimizi balık hafızalı sanıyor bu liberal fareler. Yandaşlıkla haydutluğu nasıl birbirine karıştırdığınızı unutturacağımızı mı sanıyorsunuz? Bu dünya ve bu ülke var olduğu sürece sizlerin kalemlerinizin ne kadar ucuza satıldığını ve kiralandığını, sizlerin oportünist egoistler olduğunuzu haykırmayacağımızı mı sanıyorsunuz? Vicdanlarınıza iktidar tarafından nasıl defalarca tecavüz edildiğini ifşa etmeyeceğiz mi sanıyorsunuz? Yandaşlık kisvesi altında yürüttüğünüz haysiyet soykırımlarını yazmayacağımızı mı sanıyorsunuz? Yarın bir gün raf ömrünüzü tamamlayıp buram buram sülfür koktuğunuz zaman Türkiye medyasını nasıl bir kerhaneye çevirdiğinizi unutacağımızı mı sanıyorsunuz?

Faşistliği liberallik, diktatörlüğü demokrasi diye yutturmaya kalktığınız suç mahallerinizde şahit yok mu sanıyorsunuz? Bizler sizlerin faşistliğinizin, diktatörlüğünüzün, haydutluğunuzun ve korsanlığınızın şahitleriyiz. Şahit yazılmaktan korkmayacak kadar da yürek sahibiyiz. Siyasi mizah yapmak için market analizi yapmayız biz. Burjuva medyasından teklif de beklemeyiz biz.

Bizler, sizler gibi haysiyet soykırımcılarına karşı bu ülkenin vicdan bekçileriyiz. Bizler, sizler gibi güç ve iktidar sahiplerinin güce tapan süs köpekleri değiliz. Bizler eğer illa köpek olacaksak sadece vicdanın ve haysiyetin köpekleri oluruz. Sizler gibi uluslararası haydut sermaye düzeninin kuklası olan üç kuruşluk işbirlikçi yerli haydutların oportünist köpekleri olmayız biz. Vicdandan ve haysiyetten başka ekmeğimiz yok bizim. O yüzden çoğu zaman bir deri bir kemik dolaşırız.

Sizler gibi “yalakalık göbeği” yapmadık biz. İşte tam da bu yüzden ne garip ki sizlerden çok daha güçlü kalemlere sahibiz ve çatır çatır her çizgimizde her yazımızda cümlenizi çarmıha gereriz. Majestelerinin sözde karikatüristleri iki dakika barınamaz burada.  Boğulur burada. Onur ve haysiyetin solunduğu bir atmosferimiz var bizim. Majestelerinin papağan yazarları barınamaz burada. Sizler gibi haysiyet soykırımcılarına karşı direnen halkın yazarları büyüdü ve büyüyor burada. Büyük medyada uyguladığınız soykırım suçlarınızın tanıklarıyız biz…

Bugün istediğiniz kadar iktidar nimetlerinden istifade edin. Yiyin. İçin. Kusana kadar tıksırana kadar zıkkımlanın. Yiyin efendiler yiyin. Sizlerin ne mal olduğunuz bizler sayesinde tarihe kaydediliyor. Tarih, o liberal farelerin “ne anasının gözü olduğunu” yazacak bizler sayesinde. Üç otuz paraya araba gibi nasıl kiralandıklarını anlatacak.

Tarih dediğimiz hain bir dosttur ve yanı başınızda tebdil-i kıyafet ile kendini bugün diye yutturur. Tarih denen o hain dost, o liberal farelerin nasıl bir kiralık otoya dönüştüğünü, nasıl hurdaya çıkmak üzere olduklarını bizler sayesinde anlatacak gelecek nesillere. Tarih, sırf iktidar nimetleri uğruna o liberal farelerin nasıl Türkiye’nin en sıkıcı yazarları haline dönüştüklerini anlatacak.

Siz iktidar yalakası liberal fareler, siz iktidar borazanları, siz iktidar papağanları, sizler yandaş bile değilsiniz. Hepiniz bu iktidarın ve gerçek darbecinin ta kendisi olan malum cemaatin salyaları ve sümüklerisiniz.

Korsanların ele geçirdiği bir cumhuriyete ne denirse adı odur bu cumhuriyetin. Burjuva demokrasisini bile yağma ettiler. Önlerine çıkan her yeri yağmalamaya devam ediyorlar. Ama umutsuzluğa yer yok. Bir bozuk düzenin ne kadar çok liberal ve yandaş faresi olursa o düzen eninde sonunda hakkın rahmetine erer…

***

Değerli dostlar. Yukarıdaki satırlar bu satırların fakir yazarı tarafından 2012 yılı Kasım ayında RED dergisinde yazıldı. Henüz ne Gezi olmuştu, ne 17-25 Aralık operasyonları… Liberal fareler hala mutluydular. Askeri vesayetten kurtulmuş bir Türkiye hayallerini pazarlamaya devam ediyorlardı. Herkesin AKP iktidarı tarafından programlanmış malum cemaat teröründen korkudan tir tir titrediği yıllarda bu fare ulusunu sadece bir avuç muhalif olarak bizler uyarıyorduk. Hatta sadece bu satırların yazarı GHK dostunuz yıllar öncesinden onların nasıl batan gemiyi terk edeceklerini veya bir kısmının kullanılmış bir sümüklü kâğıt mendil gibi atılacağını yazıp duruyordu. Öngörülenler gerçekleşti.

Gelgelelim şimdi bu liberal fareler bile muhalif oldular. Hatta bazıları bizden hızlı muhalif oldu. Sanırsınız 14 yıldır AKP iktidarına karşı Bursa kılıç kalkan ekibi gibi mücadele veriyor bu liberal arkadaşlar. Oysa bir kısmı baktı ki AKP gemisi batıyor. Gemiden tüydü. Bir kısmı ise diktatörlük tarafından def edildi. Ama ne zaman ki geçenlerde bir laiklik gazı kaçırdı meczup diktatörlüğümüz, hemen aslına dönüverdi bu yeni yetme muhalif liberal fareler… Yok, laiklik abartılıyormuş. Yok, memleket zaten laik değilmiş. Kardeşim memleketin ne kadar laik olup olmadığını size mi soracağız biz? Şimdiye dek hangi konuda haklı çıktınız da sizi otorite, kanaat önderi sayacağız? Çuvalladınız. Gidin aşk romanı filan yazın. Gerçi siyasetten anlamayan aşktan ne anlar ya... Şu diktatör bir bitsin gitsin göstereceğim bu farelere nasıl aşk romanı yazılırmış. Az kaldı.

Bir çift sözüm de malum diktatörlüğe ve hala onun septik havuz medyasında yüzen Çernobil mutasyonu piranhalara…

Kardeşim, başımıza sanki devrim yapmışsınız gibi nedir bu artistlikler? Yok, laikliği kaldıracakmışsınız anayasadan… Yok, sınıf başkanı olacakmış tapındığınız helvası hazırlanmış şu put... Yok, Türkiye'nin umudu 40 soruda 2 tanecik soru bilebilen imam hatip öğrencileriymiş... Gören de ülkenin başında esaslı bir devrim yapmış, uçaktan inmiş İmam Ayetullah Humeyni gibi bir şey var sanır. Bu işler sosyal medya ve havuz medyası trollükleriyle olmuyor gözüm. Burjuva demokrasisi getirdi sizin tapındığınız bu yüzsüzlüğün iktidarını…  Devrim filan yapmadınız bu ülkede! Size oy vermeyen yüzde elliden fazla seçmenler sizden neredeyse nefret ediyor. Geri kalan yüzde elliden azlara ise asla güvenmeyin. Anında satar onlar sizi. Her ne kadar ciddi bölümü sahte seçmen olsa bile sadece size oy verdi onlar. Devrimci filan değil onlar. Sadece seçmen onlar. Uhud Bedir savaşçısı mı, hatta Ensar mı sanıyorsunuz onları bre gafiller! Allah sizi ıslah etsin diyeceğim ama belanızı verecek yakında vallahi!

Sizi iktidara getiren burjuva sınıfı sizi oradan indirmez ise elbette biz indireceğiz sizi ve devrim nasıl olurmuş göreceksiniz pek yakında. Sandık sandık parçalanacaksınız... Seçim sandığı ile ne devrim, ne de sizin başardığınızı sandığınız gibi bir karşı devrim olmadı henüz bu gezegende. Burjuva demokrasisi ile geldiniz. Burjuva demokrasisini ortadan kaldırmaya kalktığınıza göre artık nasıl gidersiniz ben bile bilmiyorum! Çok uyardım sizi de. Ama dinlemediniz. O liberal farelerden çok daha acıklı bir sonunuz olacak. Değil bir daha siyaset medya sahalarına çıkmak, sokağa çıkacak haliniz kalmayacak. Çoğunuz zaten kodeste olacaksınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar