S. Ersu Hızır

S. Ersu Hızır

İzmir Farkı ve Göz-Göz Göztepe

Geçen hafta helikopter kazasında yitirdiğimiz 13 kahramanız yüreklerimizi sızlattı sızlatmaya devam ediyor.

Milli yas ilan edilmemesine rağmen başta İzmir olmak üzere bazı yerel yönetimler düzenledikleri etkinlikleri iptal ettiler. T

elevizyonlarımız normal akış programlarına devam edip, cenaze törenlerini olağan haber şekilde verdiler.

Öylesine olağan verdiler ki; ekranları- nın bir köşesinde siyah kurdele dahi koyma gereği duymadılar.

Üst düzey komutanından (Tümgeneral), Albay, Yarbay, Binbaşı, Yüzbaşı, Başçavuş rütbesinde askerlerimiz şehit düştüler.

İzmir’de yerel yönetimler etkinliklerini iptal ederek milli değerlere, toplumsal birlikteliğe verdikleri önemi İzmir’in farklılığını, duyarlılığını gösterdiler.

Duyarlılık göstererek etkinliklerini iptal eden İzmir’deki ilçe belediye başkanlarına ve diğer illerdeki yerel yöneticilere teşekkür ederim.

Unutmayalım ki; dağda bayırda uykusuz zor şartlarda çatışmalara giren, canlarını feda eden bu kahramanlara hepimiz borçluyuz.

Şehitlerimizin cenaze törenlerinde “Hakkınızı helal ediyor musunuz” sorusuna “Helal ediyoruz” derken, onların bizlere haklarını helal edip etmediğini düşünüp kendimizi sorgulamalıyız.

Bu gün rahat ve güvenli bir şekilde yaşıyorsak bunu, onlara borçlu olduğumuzu unutmamalıyız.

***

Göztepe Spor Kulübü 14 Haziran 1925 yılında vapur iskelesinin yanındaki Mez Gazinosu’nda kurulur. Göztepe Uzun yıllar mahalli liglerde mücadelesini sürdürür.

Mahalli Ligde üç kez İzmir Mahalli Lig şampiyonu olan Göztepe 1949- 1950 sezonunda Türkiye Şampiyonu olarak ilk ulusal başarısını kazanır.

Bu durum 1959 yılına kadar devam eder.

1959 yılında Altınordu ile oynadığı kritik maçı 1-0 kazanan Göztepe ilk 16 takım arasına girmeye hak kazanır ve Türkiye Profesyonel Birinci Ligi’nde yer alır.

Türkiye Profesyonel Ligi’nde birçok başarıya imza atan Göztepe, Avrupa Fuar Şehirleri Kupası’nda iki kez Çeyrek Final, bir kez de Yarı Final oynamaya hak kanır.

Türkiye Kupası’nda bir kez final oynayan Göztepe, iki kez de Türkiye Kupası Şampiyonu olur.

Göztepe 1962-63 sezonunda Federasyon Kupası’nı kazanır.

Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda bir kez final oynayan Göztepe, bir kez de kupanın sahibi olur. 1976-1977 yılında 18 yıl kesintisiz mücadele ettiği Türkiye Birinci Ligi’ne veda eden Göztepe bundan sonra inişli çıkışlı bir seyir izler.

Göztepe’miz Pazar akşamı nefesleri kesen bir mücadele sonrası Eskişehirspor’u penaltı atışları ile yenerek Süper Lige çıkmaya hak kazandı.

Göztepe yalnız futbolda değil, yelken ve hentbolda da spor faaliyetlerini sürdürerek başarılı sonuçlar alıyor.

Süper Lig’e çıkmaya hak kazanan Şampiyon Göztepe’yi bu başarılı konuma getiren başta Kulüp Başkanı Mehmet Sepil olmak üzere, yöneticileri, teknik ekibi, futbolcuları ve her zaman her koşulda yanında olan fedakâr taraftarlarını kutluyor, Süper Lig’de oynayacağı maçlarında başarılar diliyorum.

*İzmir’i sevince boğan Göztepe’nin kısa sürede gerekli tesislere kavuşması için, yetkililer tartışmaları bırakıp, yapım işine bir an önce başlamalılar

Önceki ve Sonraki Yazılar