Süleyman Karan

Süleyman Karan

Joseph Göbbels taktikleri ama çok daha müptezeli

Orta Doğu’daki Amerikan-İsrail menşeli postmodern İhvan darbesinin ilk versiyonu olarak tezgâhlanan AKP projesi, doğal olarak rezil tarihindeki en büyük ayıbı da içinde taşıyor. Naziler ile işbirliği yapmış bu örgüt, sözde anti-semitik ama ne gariptir ki, tıpkı Suriye’de gördüğümüz gibi İsrail destekli olabiliyor. Bugün Türkiye’yi bu hale getiren de işte bu siyasetin uzantısı ve tabii ki bu çağa uyarlanmışı... İhvan’ın takiyyesi ile Nazi propaganda aygıtının benzerliği işte bu tarihsel iç içe geçmenin de bir sonucu... Tabii ki zaman farkı ve çağın ruhuna göre farklılaşmış haliyle. Ha bir de bunların insan kalitesinin düşüklüğü sebebiyle olabildiğince müptezel haliyle...

Yeniden sayarken çalmak

Seçim darbesi ve Göbbels’den apartılmış kara propaganda ile başlayalım. Bugüne kadar her seçimde işbirlikçisi FETÖ ile oy çalmaya başlayan bu Türkiye düşmanı hareket, ilk kez bir seçimde, muhalif güçler oylarına doğru dürüst sahip çıktığı ve doğal olarak da kazandığı için deliye döndü. Ve sözde yeniden sayım sürecinde oy çalarak rezilce bir kara propagandaya girişti. İşte size sadece bir örnek; CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in açıklamasından: “Geçersiz oyların çoğunun üzerinde ‘geçersiz’ yazıyor bunları geçerli saydılar. Yine EYT’lilerin pusula üzerine yazdıkları var. Bunları AKP’ye geçerli oy sayıyorlar.”

Utanmazlığın dibi

Almanya’da 1930’larda iktidara yürümeye başlayan Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi ırk ve tarih bezirgânlığıyla ülkeyi ele geçirdi. Her konuda yalan ve yalan üstüne yalanla... Öyle ki en geri zekâlı yalana bile inanır olmuştu Almanlar... Bugüne dönelim. Asgari ücretin bir kişinin ailesini geçindirmesi için, asgari gelir düzeyi olduğunu belirtelim önce ve AKP’lilerin rezil açıklamalarından bir örnek verelim... AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Çankırı’da bir çayın 1 TL, simit fiyatının da 1 TL olduğunu belirtip, “Şimdi asgari ücretlinin maaşı ne kadar, 2 bin 20 lira. Bir çay bir simit iki lira. Beş kişilik bir aile bir öğünde 10 lira. Günde 30 lira. Ayda ne yapar, 900 lira. 2 bin 20 lira eksi 900 lira ne yapar; demek ki bin 120 lira cebinde kalıyor?” demiş. Saçmalığa ve utanmazlığa bakar mısınız? Ya asgari ücretin ne olduğunu bilmiyor ya da fakir fukaraya hakaret ediyor!

Ama yüzde 55 iğreniyor

Bunların her şeyi yerlerde sürünüyor, çünkü yalan dolan ile dünyanın döndüğüne inandılar, bu uzun iktidar döneminde. Ama kazın ayağı hiç de öyle değil. İşte o yüzden o berbat ve içi bomboş sunumlarıyla yurtdışından para bulmaya giden Hazine ve Maliye Bakanı yabancı basının alay konusu oluyor. Ya da her ağzını açtığında millet dediğinin tam tersini yapıyor. İşte o yüzden Ekrem İmamoğlu’nun stada alınmaması için tehditler savuran İçişileri Bakanı’nı artık ipleyen olmuyor. Ve bu ülke 1930’ların Almanyası hiç olmadı, zira bu ülkede, aydınlanma devrimine bağlı milyonlar var ve işte bu milyonlar bu Nazi imitasyonlarından müthiş nefret ediyor. Bir şey daha, artık bunların kara propagandasına ve yalan makinesine kendi tabanları bile inanmıyor. Milletin çoğunluğu bunlardan çok fena tiksiniyor ve bir gün hesabını sormak için şimdilik izliyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar