Elif Doğan Şentürk

Elif Doğan Şentürk

Kadıköy’den doğan güneş!

Haziran güzel başladı... umutla geldi.
Kadıköy’den doğan güneş ülkenin umut ışığı oldu...
Fenerbahçe’deki tarihi seçim Ali Koç’un zaferiyle sonuçlandı.
Bir Fenerbahçe taraftarı olarak elbette sonuçtan çok mutluyum.
Fenerbahçe en karanlık dönemde yaktığı fenerle ülkeyi aydınlattı.
Bu zaferle birlikte gelen dip dalgayı da gördük. Bu sonuç herkesi heyecanlandırdı.
29 Haziran 1923 tarihini bir hatırlayalım!
O tarihte Fenerbahçe işgal kuvvetlerine karşı en büyük zaferini kazanıyor, İngilizlerin elinden General Harrington Kupası’nı alıyor. Maç Taksim Stadı’nda büyük bir seyirci topluluğu karşısında oynanmıştı. Maçtan sonra işgal orduları Başkomutanı General Harrington, adını taşıyan kupayı Fenerbahçe kaptanına verirken yer gök inliyordu. General Harrington Kupası’nı Fenerbahçe’nin web sayfalarından da ayrıntılı okuyabilirsiniz.
O galibiyet ülkeyi ayaklandırmakla kalmayıp adeta bir milli zafer etkisi yaratmış. Maç gecesi Lozan’da bulunan İsmet Paşa Fenerbahçe kulübüne bir telgraf gönderiyor. “Heyetimiz namına hepinizi meserretle tebrik eder, gözlerinizden öperim” diyor kutlama mesajında.
Bugün yine Fenerbahçe galibiyeti milyonlara umut oldu... 23 Haziran 1923’te de, 3 Temmuz’da da durum aynıydı. Aziz Yıldırım’a da 3 Temmuz’daki gösterdiği yürekliliğinden dolayı taraftar olarak binlerce kez teşekkürler...
Fenerbahçe’deki bu değişim aslında sadece başkan değişimi olmadı Türkiye için.
Sosyal medya gün boyunca bu yeniliği konuştu, hatta halen de konuşuyor. Bu sadece
Fenerbahçe taraftarının değil Türkiye’nin özlediği tabloydu.
Ali Koç’la gelen bu değişimin ve zaferin devamının gelmesi toplumun temel talebi oldu. Bundan dolayıdır ki 24 Haziran seçimlerine yönelik yorumlar da peş peşe geldi. Herkes benzer değişimi, benzer başarıyı Muharrem İnce’den bekliyor.
Aslında süreç Gezi direnişi ile başladı. Adalet Yürüşü ile devam etti. Araya tabi bir de tartışmalı Referandum girdi. Ve şimdi 24 Haziran’a giderken Fenerbahçe bu yolun sembolü oldu.
Türkiye, tarihinin en büyük değişimini istiyor. Ama burda önemli olan ise hedefin yani bu yenilenme isteğinin sürekliliğini sağlayabilmektir...

Önceki ve Sonraki Yazılar