Karaalioğlu'nun yeni adresi NTV

Medya dünyası kısa bir süre önce sürpriz bir haber aldı, kamuoyunda 'yandaş medya' olarak adlandırılan Star ve Akşam gazetelerinin yayın yönetmenleri, ani operasyonla görevlerinden alındı. Star Medya Grup Başkanı Mustafa Karaalioğlu, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert ve Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ocaktan yeni patronları Ethem Sancak tarafından görevlerinden alındı. Bu karar, şok etkisi yarattı çünkü her üç isim de AKP’ye yakınlığıyla biliniyor, hatta aralarında AKP milletvekilliği yapan bir isim bile var.
Bu ‘operasyonla’ ilgili kamuoyunda çeşitli iddialar dile getirildi, kimileri akçeli işleri neden gösterdi, kimileri “Erdoğan bu isimleri sildi” dedi. Ancak kısa bir süre sonra bu üç ismin de Yeni Şafak’ta yazacağı haberi duyulunca görevden alınmanın Köşk’le değil, Erdoğan’a yakın bazı isimlerle ilgili olduğu kanısı güçlendi.
Kulislerde iddialar, söylentiler hala dolaşıyor işin ana nedeninin ne olduğunu birkaç isim dışında kimse bilmiyor. Olayın muhatapları konuşuna kadar da iddia olarak kalacak her şey… Ama bir gerçek var ki bu isimler yakın zamanda başka yerlerde kamuoyunun karşısına çıkacak, adresi ilk belli olan isim ise Mustafa Karaalioğlu.
Yeni Şafak Gazetesi’nin kuruluş sürecindeki isimlerden biri olan 2007 yılından bu yana da Star grubunda yöneticilik yapan Karaalioğlu’nun yeni adresinin NTV olacağını duydum. Medya kulislerinde henüz hangi koltukta oturacağı net olmayan Karaalioğlu için kanalda çalışmaların başladığı konuşuluyor. Kısa bir süre sonra Karaalioğlu’nu NTV yöneticisi ve program yapımcısı olarak görürsek şaşırmayalım…

***

Teknik direktöre tazminat rekoru Demirören’de
Galatasaray’ın yeni yönetimi, Türk futbol tarihinin klasik hareketini yaparak teknik direktörü değiştirdi. İtalyan teknik direktör Cesare Prandelli ile yollarını ayırdı, tabii yine bir Türkiye klasiği olarak yüklüce bir tazminat ödedi. Ekonominin basınının başarılı ismi Tarık Yılmaz, Prandelli’nin ayrılmasından ardından futbol tarihimizin ‘en yüksek tazminat’ları temalı bir inforgrafik çalışma yapmış. Yılmaz’ın bu çalışmasının hemen ardından Trabzonspor da hocası Vahid Halilhodzic’le yollarını ayırdı ve yüklü bir tazminat da onlar ödedi.
Rekor Demirören’de
BJK Başkanı olduğu dönemde yaptığı teknik direktör, futbolcu transferleriyle rekor kıran şu anda Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olan Yıldırım Demirören, tazminat rekoruna da sahip. Demirören, 2004-2005 sezonunda İspanyol teknik direktör Vincente del Bosque’ye 8.5 milyon euro tazminat ödedi. Demirören, 2006-2007 sezonunda Fransız teknik direktör Jean Tigana’ya 3 milyon Avro, 2010-2011 sezonunda ise Bernd Schuster’e 1 milyon Avro ödedi. Demirören’in 10 yılda yabancı teknik direktörlere ödediği tazminatın toplam tutarı, 12.5 milyon Avro oldu.
Beşiktaş’ın ardından Galatasaray geliyor. Duygun Yarsuvat, başkanlığının ilk gününde Prandelli’yi gönderdi, kulübün ödeyeceği tazminat 3.5 milyon Avro. Adnan Polat, başkan olduğu dönemde Frank Rijkaard’a 3 milyon Avro, Özhan Canaydın ise Eric Gerets’e 1.1 milyon Avro ödemişti.
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ise Christoph Daum’a 2.4 milyon, Louis Aragones’e ise 2 milyon Avro ödemişti. Son olarak da Trabzonspor, Halilhodzic’e 1.7 milyon Avro tazminat ödedi.
Bu rakamları alt alta koyduğumuzda 4 büyüklerin son 10 yılda yabancı teknik direktörlere ödediği toplam tazminat tutarı 26.2 milyon Avro’ya ulaştı.

***

Çanakkale’ye 10 termik santral yapılacak
Bİrçok şehirde olduğu gibi Çanakkale halkı da termik santrallar için ayakta. Çanakkale’nin doğa harikası beldesi Karabiga’da ÇED süreci sorunlu olan Cengiz Holding ve Alarko’nun yaptığı santrala ek olarak kısa bir süre önce Naren Enerji adlı bir şirkete daha termik santral kurma izni verildi. Ancak Çanakkalelileri kötü günler bekliyor; çünkü Çanakkale’ye yapılması planlanan 10 termik santral projesi daha var. İlde en fazla termik santralin kurulduğu yer ise Biga ilçesi.
Şu anda Çanakkale’de halen 1.320 MW kapasiteli Cenal Termik-Enerji Santrali inşa halinde bulunuyor. Biga’da 405 MW kapasiteli İçdaş Biga Termik Santrali ve 1.200 MW kapasiteli İÇDAŞ Elektrik Enerjisi Üretim ve Yatırım A.Ş. santralinin yarısı ise bitmiş durumda.

Önceki ve Sonraki Yazılar