Mustafa Ülkü Caner

Mustafa Ülkü Caner

“Kararmasın sol memenin altındaki cevahir”

Sabah akşam tüm iktidar imkanları kullanı- larak ana muhalefet CHP lideri Kemal Kı- lıçdaroğlu’na karşı Fetö’cü olduğu şeklinde üstü kapalı veya doğrudan suçlayıcı ifadeler uçuşuyor.

Kemal Kılıçdaroğlu talimat bekleyen bazı görevlilere adeta hedef gösteriliyor. En büyük linç girişimi de çok gariptir Fetö’nün dibinden ayrılmayanlardan ve ona istediği her şeyi, parsel parsel veren kesimlerden geliyor. Ulusal boyutta belki geçici olarak tek taraflı medya şartlandırmaları ile sisli hava yaratıp halkı kısmen etkileyebilirsiniz, ama inanın uluslararası boyutta bu durum ülkemizi küçük düşürmekten başka hiç bir şeye yaramıyor.

16 yıldan beri daha organize, ama özellikle son yıllarda ülkede cemaatler devleti ele geçirme çabalarını iyice yoğunlaştırmışlar ve yüzlerce insanı katledecek şebekeler haline gelmişti. Hak, hukuk, adalet arayışı sokağa taşmış ve bunun önderliğini yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yıllardır mücadele ettiği Fetö cemaat teröristlerinin siyasi ayağı olarak suçlanacak neredeyse.

Güler misin, ağlar mısın?

Hem de kimler tarafından?

16 yıldan beri iktidarda olup da her nasılsa hep mağduru oynamayı başaran bir vaka ile karşı karşıya kaldı ülke. Daha düne kadar Fetö’nün en büyük destekçileri ve ortakları tarafından! Zaten ne zaman sabah akşam şehitler üzerinden yoğun siyaset yapılıyorsa, işte o zaman birileri yine bir şeylerin üstünü örtmeye çalışıyorlardır! Kaba bir yalan dolan propaganda ile hiç bir ülke ilelebet kandırılamaz. Bu dünyada Göbbels’in propaganda mekanizması bile gün geldi çöktü. Artık milletin hafızası, aklı ve hoşgörüsüyle bu kadar alay edilmez!

Çok paradox bir durum: Beraber yürüyen ortaklar birbirlerinin canı- na kıyacak hale gelmiş ve bu adaletsiz duruma isyan etmiş bir lider linç edilmeye çalışılıyor. Hem de kendisine karşı yıllarca mücadele ettiği Fetö’cü olmak gibi saçma bir suçlamayla! Ama Kemal Kılıçdaroğlu sol memesinin altındaki cevahirin kararmadığını tüm dünyaya gösterdi.

Bütün telaş ve ona yönelik tehditler bundan. Bütün sorun ülkenin HAYIR diyen diğer yarısının sol memesinin altındaki cevahir. Diğer tüm görüş farklılıklarını bir yana koyup HAYIR’ı büyütebilecek mi bu toplum, yoksa Parlamenter Demokratik Cumhuriyet’in çöküşünü seyredecek mi? 2018 sonbaharı veya en geç 2019 da hep birlikte yaşayıp göreceğiz ne olacak ! Demokratik Parlamenter Türkiye Cumhuriyeti varlığını koruyacaktır. Yeter ki, Nazım Hikmet’ in dediği gibi , “kararmasın sol memenin altındaki cevahir”

Önceki ve Sonraki Yazılar