​Yağmurla gelen hezimet

Şampiyonlar Ligi'nde farklı Dortmund yenigisinin ardından Galatasaray dün akşam Başakşehirspor ile son derece kritik bir lig maçı oynadı...
Galatasaray, geçen hafta yendiği ezeli rakibi Fenerbahçe maçına bir anlam kazandırma, ardındanda kaybettiği Dortmund maçının kötü izlerini silme adına Başakşehir maçına ayrı bir önemle çıktı...
Bir de yeni başkan ve yönetimin belli olması özellikle de Abdurrahim Albayrak'ın tekrar Florya'ya dönmüş olması Sarı-Kırmızılı futbolcular üzerinde oldukça moral verici bir etki bırakmıştı.
Yeni Başkan Duygun Yarsuvat'ın passoligi olmadığı için maçı Tv'den seyretmiş olmasının yorumunu sizlere bırakıyorum.
Hemen herkes Galatasaray'ın maça istekli, baskılı, hırslı bir başlangıç yapacağını düşünürken arka arkaya gelen Başakşehir golleri bir anda durumu 2-0'a getirdi.
İlk yarı boyunca Galatasaray'ın sözde topa daha çok sahip olduğu söyleniyor ama ortada hiçbir şey yok. Galatasaray gibi bir takımın bu denli kötü olmasının nedenini her halde hiç kimse açıklayamaz.
İtalyan hoca Prandelli'ye sormak lazım, sen Dortmund maçına iki forvetle çıkıyorsun ama Başakşehir maçında Bruma, Umut gibi bir oyuncuları kenarda tutuyorsun. Bu nasıl bir hocalık doğrusu anlamak mümkün değil...
Galatasaray'ın bu kadar sıradan bir takım durumuna düşmesinde elbette sadece Prandelli'nin suçu yok. Futbolcularda galiba giydikleri formanın ağırlığının farkında değiller.
İlk yarının Galatasaray adına en önemli aksiyonu sakatlanan Melo'nun yerine oyuna Bruma'nın dahil olmasıydı.
50.dakikada ise Veysel'in yerine oyuna Umut Bulut'un girmesini olumlu bir gelişme olarak görmek mümkün.
Şunu da söyleyelim, tamam Galatasaray kötü de hakem Tolga Özkalfa da onlardan çok daha kötüydü.
İşin acı tarafı Galatasaray'ın ilk yarıda yediği golleri kabullenerek ikinci yarıyı tamamen boşlamış olmasıydı... Nitekim 69.dakikada Başakşehir üçüncü golü de atarak cezayı kesti, maçında kaderi belli oldu... Ardından dördüncü gol de geldi.
Adate yağmur ve fırtınayla gelen bu felaketin hesabını ne Prandelli ne de saha da ruh gibi dolaşan futbolcular verebilir.
Bu bir hezimettir,skandaldır, utanılacak, yüz kızartıcı bir skordur... Bu rezaleti yaşatanlar eğer dün akşam rahat uyudularsa söylenecek  bir şey yok..
Prandelli hemen bugün ülkesine gitmeli, bu hezimetin sorumluları ile de vedalaşmak lazım.. Galatasaray'dan hem de çuvallar dolusu paralar alarak yan gelip yatmanın, sahada piknik yapmanın, ruhsuz ruhsuz dolaşmanın mutlaka bedelini ödemeleri gerekir.
Dortmund'dan 4 ye,Başakşehir'den 4 ye.. Merak ediyorum acaba bunların yürekleri hiç mi sızlamıyor!..Yüzleri hiç mi kızarmıyor!..


Önceki ve Sonraki Yazılar