Kılıçdaroğluve CHP'nin rotası

Kürt olmasını önemsemiştim KILIÇDAROĞLU’nun başlarda.

Madem ki bu  ülke Türk’ü ile Kürt’ü ile cumhuriyeti kurmuştur, o halde bu ülkenin demokratikleşmesinde de Türkler olduğu kadar Kürtler de önemli mevkilerde bulunmalı demiştim.

Ülkenin yarınlarını hazırlayacak, kardeşliği, barışı, istikrarı sağlayacak ve toplumu kaynaştırıp kucaklayacak  CHP gibi bir partinin  başına bir Kürt rahatlıkla geçebilmeli diye düşünmüştüm.

Çünkü bu ülkede etnik ayrımcılık üstünden politika yapılması kimsenin hayrına değil.

Ama  en başta toplumda her kesimin kendisini iyi hissetmesi gerek; yönetimin eşit, adil bir yapıya kavuşturulması gerek diye de eklemiştim.

Bu sağlanmadan zaten hiçbir şey olmazdı.

Ve bu yüzden de  Türkiye kendi içinde bu geçişleri yapabiliyor diye KILIÇDAROĞLU’nun CHP genel başkanı seçilmesinden umutlanmıştım.

Gerisi de gelir dedim nasılsa.

Her düşünceden, her kültürden bir çiçek bahçesine döner bu güzel ülke diye hayaller kurup durdum üst üste.

KILIÇDAROĞLU CHP genel başkanı olunca bu yönde düşüncelerim daha bir gelişti, umudum daha bir arttı doğrusu.

Siyahi OBAMA, ABD’ye başkan oluyorsa bizde  de bir Kürt cumhuriyeti kuran ve bu ülkenin geleceğinin teminatı olan CHP’de genel başkan olabiliyor diye sevindim ve kendi kendime hava attım.

Aynı zamanda  içinde yer almadığım ve o inancı taşımadığım halde  KILIÇDAROĞLU’nun bir Alevi olması da sevindirmişti beni.

Öyle ya etnik ayrımcılığın son bulmasının yanında mezhep ayrımcılığı da yapılmayacaktı bu ülkede. Bir Aleviden de genel başkan olması önemliydi.  Çünkü bu ülkenin Alevileri sahiden de çok çekmişti bu ayrımdan.

Yavuz’dan beri, en son Kahramanmaraş ve Sivas katliamları bir utanç olarak hala duruyordu tarihimizde.

Bu gelişmeler ayrıca benim görmek istediklerimdi. Bu ülkenin geleceğine dair sevdamdı bu şekildeki  gelişmeler.

KILIÇDAROĞLU bütün bunları karşılayacak bir olmadığını gösterince, al sana kocaman bir hayal kırıklığı.

Bir şair dostumun “düğmeleri koptu / bir çiçek bahçesine / düşlerimi giydireyim derken” dizelerinde olduğu gibi umutlarım bir bir suya düştü.

Ülkede  Kürt sorunu çözülemediği gibi Aleviler hala kendilerini  iyi ve güvende hissetmiyorlar  ve yetmezmiş gibi ülke AKP eliyle bir Ortadoğu bataklığına dönüştü.

Ahlaksızlık, hırsızlık, hızla yoksullaşma ve toplumda panik, gelecekten güvensizlik almış başını gidiyor.

AKP eliyle bir de bunlar meşru hale geliyor.

Ve CHP genel başkanlığına getirilen KILIÇDAROĞLU ülkede bu sorunların giderilmesinde yapabileceği bir sürü şey varken  hiçbirini yapamıyor.

Bir vizyon yok, bir liderlik yok.

Aleviliği de Kürtlüğü de temsil edecek bir çıkış gösteremedi, herkes için hayal kırıklığı.

CHP daha sağa kaydı üstelik, eski AP’liler, eski ülkücüler partinin her kademesine yerleşti.

Yaşadığım ilçede bile belediye başkanı, bizzat Kılıçdaroğlu marifetiyle aday gösterilerek seçilen,  zamanında Fransa’ya kaçmış, şu anda Didim’i  Deli Dumrul gibi  yöneten  eski bir ülkücü.

KILIÇDAROĞLU şimdiye kadar gelmiş geçmiş CHP genel başkanlarının içinde en yetersizi.

Desem ki AKP’nin koltuk değneği….İnanın yanlış olmaz, haksızlık hiç olmaz.

CHP’de, CHP’yi halkla kaynaştıracak, daha doğrusu güvenini kazanıp halkla  barıştıracak, AKP’den uçuruma yuvarlanmakta olan bu  ülkeyi kurtarıp, refaha huzura kavuşturacak, cumhuriyeti tüm kurum ve kurallarıyla işler hale getirecek, barış ve özgürlük rüzgarları estirecek bir genel başkana ihtiyaç var.

Ama şurası kesin ki bu KILIÇDAROĞLU ve onun gibiler değil.  KILIÇDAROĞLU’nun rotasıyla olacak şeyler değil bunlar çünkü.

Kastettiğim AKP iktidarını çıtırdatacak, yerle bir edecek, bu kötü gidişe dur diyecek, ülkeyi Ortadoğu bataklığından kurtaracak, gerçekten sol, gerçekten demokrat bir genel başkan…

Sevimli, üretken, bilgili bir genel başkan…

Bu kim olacaksa etnik ve inanç kökeni hiç önemli değil.

Ayrıca CHP’nin bunları zaten çoktan aşması gerek.

Çağdaş bir Türkiye istiyorsak rota belli… Kadın bedeni üstünden, din , etnik köken ve mezhepler üzerinden politikaların üretilmediği bir parti, bir ülke ve bunları bize yaşatacak bir genel başkan.

Çok mu iyimserim?

Önceki ve Sonraki Yazılar