Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Kim düşecek yahu?!

Geçen sezon başlamadan aylar önce İlhan Cavcav sezonunda Gençlerbirliği’nin düşebileceğini, sezon başlar başlamaz Karabük’ün düşecek ikinci takım olduğunu söylemiştim. Düşecek üçüncü takım sürpriz şekilde Osmanlıspor olmuştu.

         Bu yıl ise birkaç hafta önce Erzurumspor’un güzel oyununa rağmen düşeceğini ifade etmiştim, Altıparmak Hoca’nın cesur oyununa rağmen. Futbol biraz da şans işi hakikaten… Beşiktaş’a karşı 3-0’lık bir devre yapsalar motivasyon çok farklı olurdu. Mehmet Özdilek geldi ve 1-0 Alanya’yı yendiler. Kurtuluş şansları yine de yok, 5 puanla şu an sonuncu durumdalar.

         Başka kim düşecek dediğim zaman cevap bulamıyorum. Sondan başa doğru bir süzülelim… Kaç sezondur ligi kavuran Akhisar da 5 puanda. Eski hocaları Cihat Arslan geri döndü. Ellerinde Manu ve Seleznov var ki şu an Fener’de ve Cimbom’da ilk 11 çıkarlar:) Cihat Hoca’lı Akhisar’ın Manu ve Seleznov’lu bir 11’le ligde kalabileceği açık ama Avrupa Ligi grupları ile meşguller. Örneğin bu hafta Kasımpaşa deplasmanındalar, hafta içi Sevilla deplasmanında olacaklar. Puan durumunda bakmaksızın Sevilla maçına kendimizi saklayalım diyecektir futbolcular. Bunun önüne hoca ve yönetimin geçmesi gerek zira ligimiz çok zorlaştı.

         Erzurum düşer dedik, aynı puanlı Akhisar yırtar dedik; iki puan üstlerinde Okan Buruk’lu Rizespor var. Gelir gelmez Fener’i üçleyen Okan Hoca, Kayseri deplasmanından 2-2 ile dönmeyi başardı. Okan Hoca düşmez bu ligde. Tabii Rizespor ona güvenip devre arası birkaç transfer yaparsa zira en kötü kadro Erzurum ile Rize’de.

         Rize’nin üstünde Fenerbahçe var, düşmez. Bir tık üstte ligin en zayıf üçüncü kadrosu Bursaspor var ama orada da Samet Hoca ve Bursaspor seyircisi var. Devre arası taş gibi forvet alırlarsa Samet Hoca gerekli puanları alır. Ertuğrul Sağlam gibi kötü bir hocaya karşın Kayserispor’un olağanüstü bir kadrosu var, düşmez. Hatta şöyle söyleyeyim Kayseri yanlış hoca ile başlamasa şu an dördüncüydü…

         Tamer Tuna ve Robinho’lu Sivas da düşmez. Düşebilir dediğimiz Alanya ve Ankaragücü şu ana dek iyi puan topladılar. Göztepe ve Malatyaspor ise haklarından fazla puan topladılar. “Alanya, Ankaragücü, Göztepe, Malatya dörtlüsü yırtmış kardeş!” derseniz puan tablosuna bakıp… Kim düşecek o zaman?

Önceki ve Sonraki Yazılar