Hüsnü Mahalli

Hüsnü Mahalli

Kim kimi şey

Sizce Suriye’de kim kimi şey yapıyor? Beş yıl önce Suriye’de olayların başlamasıyla ‘Suriye Dostları Grubu’ üyesi 100 kadar ülke Esad’ı devirmek için önce Tunus’ta sonra da İstanbul’da toplandı.

İstanbul toplantısına çağırılan Suriye’de savaşan örgütlerin komutanlarına “Esad’ı devirmek için istediğiniz her şeyi vereceğiz” denildi. Onlar da bu azim, şevk ve meşkle saldırmaya başladı. Herkesin tek bir sloganı vardı: “Esad ve onun gibi  kâfir tüm Aleviler yok edilecek”.

Suudi Arabistan, Katar ve AKP bunun için milyarlarca dolar hazırlamıştı.

Hiç kimse ‘demokrasi, özgürlük ve insan haklarından’ söz etmiyordu.

Nasıl olsa Esad üç ayda devrilecek ve AKP Emevî Camii’nde iktidar olacaktı.

Sonrasını biliyorsunuz. Esad devrilmeyince işler karıştı.

Kürtleri Esad’a karşı ayaklandırmak için PYD lideri Salih Müslim Türkiye’ye davet edildi ve türlü türlü sözler verildi.

Dönemin Dışişleri Bakanı Davutoğlu daha fazla söz vermek için Erbil’e gidip Müslim ile sohbete devam etti.

Müslim “Hayır” deyince, ÖSO ve müttefiki İslamcı gruplar PYD’ye saldırdı. O sırada Nusra ve IŞİD henüz kurulmamıştı. 2013 sonunda bu savaş daha da kızıştı.

Ankara “PYD Esad’ın adamları” demeye başladı. Sonrasında Kobani  ve Tel Abyad savaşları yaşandı. Erdoğan ve Davutoğlu “PYD terörist örgüttür” dedi. Salih Müslim, Türkiye’yi IŞİD’e yardım emekle suçladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan “IŞİD düştü düşecek” dedi ama ertesi gün Obama’nın telefonuyla Peşmerge’nin Kobani’ye geçişine izin verdi.

Ocak 2015’te Diyarbakır’da konuşan Davutoğlu “Selam olsun Kobani’ye. Kobanili her kardeşimin anlından öpüyorum” dedi.

ABD ise uçaklarıyla IŞİD’e karşı savaşan PYD’ye yoğun destek vermişti. Anlaşılan Erdoğan, Davutoğlu ve ABD “Esad’ın adamları PYD’ye destek vererek Esad’ı güçlendirmek istemişti”. Peki, kime karşı ‘Esad’ın adamları IŞİD’e karşı’.

AKP yönetiminde Ankara ve onun süper zekâ medyası “IŞİD’i de Esad kurdu” diyordu.

Beyler; bütün dünya IŞİD lideri Bağdadi’nin Irak’ta tutuklandığını, Amerikan kampında tutulduğunu ve beyni yıkandıktan sonra serbest bırakıldığını biliyor.

Beyler;  IŞİD, Nusra ve ÖSO’nun Rakka işgali Urfa’da planlandı. Tıpkı Musul işgalinin İstanbul’da planlandığı gibi.

Bununla ilgili Arap ve dünya medyasında yüzlerce haber ve rapor var. Demek ki PYD olayında olduğu gibi IŞİD olayında da Türkiye ‘Esad’ın adamlarına’ yardım etmiş. Kim kimi şey yapıyor belli değil.

Belki ‘Esad’ın adamlarına’ yardım eden Türkiye, Suudi Arabistan, Katar ve diğerleri Suriye’yi yıksın, en çok askerini öldürsün ve halkına çok acı çektirsin diye IŞİD’e sınırsız yardım etmişti.

Bu da yetmeyince bu ülkeler ‘Esad’ın adamlarına’ yeni malzeme bulmaya kalkıştılar. Zavallı Esad’ın 80 ülkeyi dolaşıp eleman toplayacak hali yoktu! 

Herkes Esad’a yardım etmek için on binlerce ‘Mücahit ve hakiki Müslümanı’ Türkiye üzerinden Suriye’ye taşıdı.

Türkiye; AKP’ye göre ‘Esad’ın adamları’ olan IŞİD’e katılmaları ve Esad ile ABD’nin müttefiki PYD’ye karşı savaşsınlar diye on binlerce militana yol vermişti.

Bu da yetmiyor AKP ‘Esad’ın adamları IŞİD’i bombalasın diye NATO üssünü ABD uçaklarına açıyor ve bu uçaklar buradan kalkarak ‘Esad’ın adamları IŞİD’i bombalıyor’ ama aynı zamanda ‘Esad’ın adamları PYD’ye silah taşıyor’.

Rus uçaklarının desteğiyle Esad’ın ordusu Esad’ın adamları IŞİD’e saldırınca bu kez kıyamet kopuyor.

‘Esad halkı bombalıyor’ diye. ‘Esad’ın ordusu Esad’ın adamları IŞİD’i Halep çevresinden ve Palmira’dan kovunca hiç kimse sevinmedi.

Oysa ne güzel Esad’çılar birbirini boğazlıyordu! Özetle Esad ordusu Esad’çı IŞİD’çilere saldırıyor ama suçlu Esad. Esad’çı IŞİD’çiler Esad’cı PYD ile savaşıyor ama suçlu Esad.

Esad’çı PYD Esad ordusu Kamışlı’da  savaşıyor ama yine olmuyor. Suudi Kral Selman ‘Esad’ı Esad’ın adamları IŞİD’çilerden kurtarmak için’ İslam ordusu kuruyor ama yine suçlu Esad.

ABD liderliğinde 70 kadar ülke Esad’ı kendi adamı IŞİD’cilerden kurtarmak için operasyon yapıyor ama inanan yok. Belki de bu 70 ülke gizli  Esad’çıdır da bizim haberimiz yok.

Binlerce Türk vatandaşı Esad’ın adamları IŞİD’e katılmak için  Suriye’ye gidiyor ama Esad’tan kurtulmak için beş yıldır yapmadığını bırakmayan AKP sesini çıkarmıyor.

Bu da yetmiyor Türkiye’de insanların yüzde 10 kadarı Esad’ın adamları IŞİD’i terör örgütü olarak görmüyor ve ona sempati duyuyor ama AKP buna kızmıyor. IŞİD intiharcıları ve TIR dedikoduları işin fantezisi.

Önemli olan halka yutturulan yalanlar.

Önemli olan halkı aptal yerine koymaktır.

Önemli olan insanlar hiç bir şeyi sorgulamamalı.

Kimin kimi öptüğü  kimin umrunda?

Önceki ve Sonraki Yazılar