Mustafa Ülkü Caner

Mustafa Ülkü Caner

Kırklareli'nde Mehmet Kesimoğlu gerçeği

Eski CHP Milletvekili ve son dönem CHP‘li Belediye Başkanı Mehmet Kesimoğlu CHP Genel Merkezi tarafından 31 Mart seçimlerinde aday gösterilmedi.
 
Mehmet Kesimoğlu, kimilerinin yaptığı gibi başka partiye gidip aday gösterilmek yerine bağımsız aday olarak seçimlere katıldı.
 
CHP’nin ve MHP+AKP adaylarını tek başına tepeleyip Belediye Başkanı olarak seçildi.
 
Aslında  Mehmet Kesimoğlu sapına kadar CHP'lidir!
 
Partisinin yaptığı hatayı kendi başına düzeltmeyi başarmıştır.
 
O, sadece kendisi bağımsız seçilmekle kalmadı, kendi seçmenlerini meclis listesinde CHP listesine yönlendirerek en yüksek oranda 15 CHP’li üye seçilmesini sağlamıştır.
 
Mehmet Kesimoğlu’nun bağımsız başarısını hazmedemeyen MHP/AKP cephesi tüm oyların tekrar sayılması amacıyla kurulları baskı altına almaya çalışmış ve maalesef bazı CHP ilgi ve yetkilileri de bu oyuna kayıtsız kalıp böylece adeta destek vermişlerdir.
 
Mehmet Kesimoğlu’nu tanırım.
 
Kendisi, sırf muhalif olduğu için tekrar aday gösterilmeyince bu haksızlığı hazmedememiş , ama başka bir partiye de gitmeden bağımsız aday olup, Millet ve Cumhur ittifakları adaylarını geride bırakıp kazanmıştır.
 
Böylece aslında CHP Genel Merkezi’nin aday belirlemedeki hatası ispatlanmıştır.
 
Bu hatadan dönmek şarttır.
 
Hatadan dönmek olgunluk olacaktır.
 
Bunun için şimdi özellikle CHP Genel Merkezi ve İl başkan ve yönetiminin Mehmet Kesimoğlu’na sahip çıkması gerekmektedir.
 
İyi ve sağlam bir CHP‘li olan Mehmet Kesimoğlu’na sahip çıkılarak hatanın düzeltilmesi şarttır.
 
Yoksa Mehmet Kesimoğlu’nun  iktidar gücünün oyunlarına kurban edilmesi, Kırklareli‘ne yapılacak çok kötü bir ihanet olur.
 
Bu ihanetin en büyük sorumluları da öncelikle CHP’ye ve Kırklareli halkına hesap vermek zorunda kalırlar.
 
Lütfen Mehmet Kesimoğlu’na sahip çıkalım!

Önceki ve Sonraki Yazılar