Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Klopp: 5 Guardiola: 0

Ozan Tufan’ın parlatıldığı Bursaspor döneminde bir maçta; Ozan cehennemin dibinden gol atmıştı. “Eyvah!” dedim, “bu bomba yine 8 milyona, üçün birinin elinde patlar!” Geçen sezon sonu da benzer bir durum oldu. Dünyanın Selçuk İnan ve MeyreLEŞ’den sonra en çok yalancı koşusunu yapan Emre Can adlı şahıs muhteşem bir rövaşata golü attı. “Eyvah!” dedim, “Bu Emre, Can’ımızı alır birkaç sene daha!”

Enfes birkaç gole dünyanın en iyi teknik direktörü Klopp da kanıyor demek. Transfer döneminde Juventus dünyaları verdi ama Klopp, Emre Can’ı vermedi. Bedelini uzun süre ödeyecek bu hatanın… Ki bu hafta ilk taksit vardı: Man City: 5 Liverpool:0

Klopp Liverpool’u stoper ve orta saha kalitesi olarak rakiplerinin gerisinde. Stoper rotasyonunda Klavan ve Lovren sırayla takımı baltalarken Emre Can da aldırmaz ve na-motive halleriyle bizleri çıldırtmakta. Henderson çırpınıyor, Mane koşuyor, Klopp bir dâhi ama nafile..! En üst hedefler için kadro yetersiz.

Guardiola’nın City deplasmanına gittik ve harika başladık. İlk 20 dakikalık oyun diyordu ki 10 maçtır en büyük altı takıma kaybetmeyen (5G-5B) Klopp yine maçı alacak. Ama işte rakipte koşabilen Sergen var: Kevin De Bruyne. (Mizah olsun deyu dedim yoksa Sergen’den De Bruyne pasları görmedik zamanında… Yerel abartı, mizah:) Emre Can alanında sağlık koşusu yaparken boş bıraktığı Kevin De Bruyne, ileride Klavan yanına sotelenmiş Agüero’ya ara pası çıkartıverdi: 1-0. Yine de maç dönerdi zira Sadio Mane öyle istekliydi ki Firmino bile harika yer tutuyor gözüküyordu. Ama ilk yirmi dakikada hem karşı karşıya kaçıran hem de basit bir yan pas asistini yapamayan Salah maçın kaderine çoktan ırsa tasaddi gayesi ile yanaşmıştı.

Atılan bir uzun topta Sadio Mane forvet refleksi ile bacağını kaldırdı, topu kalecinin üzerinden aşırmak için. Hakem tehlikeli hareket fikriyle sarı kart maksatlı koştu bölgeye. Yerde yatan kalecinin yüzünü görünce dönüp kırmızıyı çıkarttı. Zaten takım içinde en az üç çapsız Abidin varken deplasmanda on kişi oynamak, o skoru doğurdu: 5-0.

Maçın 11’e 11 oynanan 37 dakikasında 360 milyon euroluk Manchester City takımında Guardiola’nın sağ stoper olarak hızlı Danilo’yu, önünde sağbek olarak Walker’ı oynattığını gördük. Bir tek Mane içindi bu önlemler. İşe yaramadı önlemler, Sadio defalarca geçti o hattı. Ve en önemlisi Guardiola paradigması diğer kanattan da anomaliler sergiledi. Guardiola kendi evinde, daha kaliteli kadroyla aciz kaldı. Gören gözler, bilebilen IQ’lar tespit etti. Zamanında Bayern başkanının Guardiola’nın oyununu tek düze bulduğu, final kayıplarını buna bağladığı ve Lewandowski transferini bu yüzden yaptığı söylenir. Tıkandığında bari topu şişirt bir yetenekli adama doğru, diye. Doğruymuş. Guardiola’nın sınavı idi bu maç ve kaybetti. Skor 5-0 olsa da kaybetti. Manchester City’nin şampiyonluk şansı yok. Keşke Klopp City kadrosundan üç kişi alabilse…

Önceki ve Sonraki Yazılar