Bunun adı cinayet

Gazeteniz YURT  bir gerçeği daha  gözler önüne serdi. 12 Eylül dönemindeki , haksız, hukuksuz, yetkisiz kanunsuz infaz edilen üç gencin idamını size duyurdu..
7 Ekim’de Necdet Adalı ile Mustafa Pehlivanoğlu Ankara’da, 25 Ekim’de ise Serdar Soyergin Adana’da idam edildiler. Hem de yetkisi olmayan Milli Güvenlik Konseyi’nin beş üyesinin onayıyla. Yetkisiz olduklarını fark eden Evren ile arkadaşları, 27 Ekim 1980’de çıkardıkları bir yasayla Meclis ve Senato  yetkisini  üstlenip, yürürlük tarihini de 12 Eylül 1980’den başlattılar. Yani önce öldürdüler, sonra yetki çıkardılar. Kimi hukukçuların bile gözünden kaçan bu ayrıntıyı, Ankara büromuzdan Ömer Ödemiş yakaladı. CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat da sorumlularıyla ilgili suç duyurusunda bulundu.  “Kanı durdurmak için iktidara el” koyanların, ayaklarının tozuyla haksız ve hukuksuz  “işledikleri cinayeti” dünyaya duyurmak amacıyla.

Garip bir ülkede yaşıyoruz. Küçücük çıkarlar karşısında ülkenin geleceğine ipotek koymaktan da geri kalmıyor, çocuklarımızın geleceğini bile karartmaktan çekinmiyoruz. Kenan Evren, her fırsatta; kimi siyasilerin, kimi gazetecilerin,  kendisine gelerek” kanın durması için baskı yaptıklarını” söylemiyor muydu?  Bu isimler neden açıklanmaz.. Kim “darbeci” kim “ demokrat” bilinsin…

O günlerde, sokaklara, caddelere en önemlisi, çocuklara  Evren, Kenan veya Kenan Evren adı  verilmişti.  Şimdi okullardan, caddelerden  Kenan Evren adı kaldırılıyor. Son örneği, cuma günü yine Yurt Gazetesi’nde yer aldı.  Konya’nın Çumra İlçesi’nde “Kenan Evren Caddesi”nin adı değiştirilmiş “Kıbrıs” yapılmış.  Bu isimler  buralar, 1980  öncesinde siyasette   adları okunmazken,  bugün siyasette baş tacı olanlar,  tarafından verilmemiş miydi

Ya bu ismin konulduğu çocuklar… Çoğu isminden utanır hale gelmiş.  Bu çocuklar, anne ve babalarının koydukları isimle yaşamak zorundalar. Utanmayın çocuklar, sizden  önce de Kenan ve Evren, hatta Kenan Evren isimleri vardı. Bu utanç sizin değil.

Şu unutulmasın ki, iktidarda olanların adlarını bugün şuraya buraya verenler ;- devir değişince   Evren örneğinde olduğu  gibi, bunların  isimlerini caddelerden, okullardan hatta belleklerinden  sileceklerdir.

Gelelim konumuza, üç gencin hukuksuz idam edilerek cinayete kurban gitmesine seyirci kalanlar, seslerini çıkarmayanlar da cinayete ortak olmadılar mı? Sonuç olarak CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat’ın savcılığa yaptığı suç duyurusu ne sonuçlar doğuracak?  Bu da cezasız kalacak mı? Bekleyip göreceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar