Köpek kovalayan İmparator...

Fatih Terim, yazlığının etrafında rahatsız olduğu köpeklerin ortadan kaldırılmasını istedi, “Gerekirse otoyola atın!” diye ünledi. Bu tür arkadaşlarda oluyor böyle şeyler. Birileri onlara imparator dediği zaman gerçekten imparator olduklarını sanıyorlar. Acayip davranıyorlar. Etrafa tuhaf bir hitap şekilleri var. İbrahim Tatlıses de böyleydi. Bir imparator da oydu mesela. Sesi kuvvetli diye karakteri de kuvvetli olacak değil ya, kendini hep olmadığı şeyler zannetti...

Neyse, Fatih Terim'in köpeklere olan takıntısını haber yapan Vatan yazarı Önsel Öziçer, bu haber sebebiyle işinden olmuş. Atmışlar arkadaşı gazeteden. Haberi zaten hemen geri çekilmiş, sansürlenmişti.

Aslında kabahat Önsel'de. Neyine güveniyorsun da Fatih Terim'e laf ediyorsun?! Acayip bir sistem kurmuş adam. Nerede muktedir varsa yanaşmış. Bir ara Mehmet Ağar'la takılıyordu, şimdi cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden unsurun ahbabı. Fatih Terim'e laf etti diye, Türkiye'nin en isabetli futbol yorumlarını yapan adamlardan Uğur Meleke TRT'deki işinden olmadı mı?!
Yani Önsel de hakikaten bir acayip. Fatih Terim'le ilgili bir haber yazıyor, üstelik bunu Yıldırım Demirören'in gazetesinde yapıyor!

Yahu bu Yıldırım Demirören'in babası telefonda hüngür hüngür ağlayıp cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden unsurdan af dilenmedi miydi? Yıldırım Futbol Federasyonu'nun başına bizzat KaçAk Saray'da ikamet eden unsur tarafından getirilmedi mi? Milli Takım'ın başına Fatih Terim talimatla indirilmedi mi?

Sen şimdi bunca ilişkinin orta yerine, üstelik Demirörenlerin gazetesinden çomak sokabileceğini mi sandın?! İşte böyle çiğ çiğ yerler adamı!..

***

Bu arada, ne güzel değil mi? Fatih Terim, Milli Takım'la 5+2 senelik mukavele yapmış, primler hariç 28,5 milyon avro para alıyor, vakti de çok, nasılsa Milli Takım'dan hiçbir halt olmuyor, o da Amerikan rap şarkıcıları gibi altın kolyeler ve bilekliklerle dolanıp Çeşme'deki köpeklerle uğraşıyor. Canını sıkan olursa da işten attırıyor!..
Aslına bakarsanız, ben de tam olarak böyle bir iş istiyorum!

***

Beş para etmez bir milli takım, beş para etmez teknik direktörüyle, senede 360 milyon lira bütçeye sahip!
Bakın bu bütçe ne demek biliyor musunuz? Milli Takım'ın 1-1 berabere kaldığı Letonya'nın milli geliri 23 milyar dolar! 3-0 yenildiği İzlanda'nın milli geliri ise 12,7 milyar dolar! Yani Futbal Federasyonu biraz zorlasa, kendine bir ülke satın alabilecek, başına da Fatih Terim'i imparator edebilecek bütçeye sahip! Emekliye, işçiye, memura bütçe yok, futbola var! Ve Milli Takım sadece kepazelikte şampiyon oluyor... Her turnuvada elendikleri için de, bizim 'İmparator' Çeşme sokaklarında köpek kovalıyor!..

***

Gerçi kime ne anlatıyoruz ki?..
Memleketin başına kendini Padişah zanneden bir acayip adam tünemişken, başka şeyler normal mi olacaktı?! Üstelik oturduğu saray da kaçak ha!..

Önceki ve Sonraki Yazılar