Kördüğüm

Basketbol ligimize anlam olarak en çok yakıştırdığım bir deyim, sanki bizim ligimiz için söylenmiş. Öyle bir lig ki; sonuncuyla birinci arasında çok fark yok. Galibiyetler mağlubiyetler sürpriz olarak kabul edilmiyor. Hem seyretmesi hem oynaması çok zevkli olsa gerek. Türk oyuncuların katkısı yadırganamaz.
Örneğin; Telekom Türk oyuncuları en iyi ve en verimli kullanan takım bence. 11 maçta 7. galibiyetini aldı (Evren, Barış, Ümit). Galatasaraylı Ender’i unutmamak lazım ya Antepli Altan’a ne demeli ve hatta Engin tek başına Beşiktaş İF’i taşımadı mı?
Bunlar şu an aklıma gelenler. Gelelim ligimize, nedir bu Daçka’nın Ankaralılar'dan çektiği? Geçen hafta Kolej bu hafta Telekom... İBB bu hafta Bandırma'da Banvit’i yenme başarısını gösterdi ve üst üste 3.galibiyetini aldı play-off için umutlandı. Uşak ise geçen hafta Daçka’yı yenen R.Kolej’i eli boş gönderdi, bence Kolej’in geçen hafta aldığı galibiyetin bir anlamı kalmadı.
R.H.Antep sakatlıklardan beli bükülen Beşiktaş İF’i yaralı bulmuşken bunu iyi değerlendirdi. T.Konya ligimizin en istikrarlı ve basketbolu en iyi oynayan takımlarımızdan P.Karşıyaka’ya uzatma sonunda yenildi. Lig sonuncusu NSK Eskişehir Euroleague’de uzatma sonunda maç kaybeden Galatasaray L.H. yenerek kümede kalmak için az da olsa ümitlendi. Telekom, Daçka’yı Ankara’da yenerken her zamanki gibi Türk oyuncuların katkısı üst seviyedeydi.
Yorgun Fenerbahçe Ülker, Trabzon karşısında kendisini sıkmadı, daha fazla yormadı.
İlk yarı Tofaş ikinci yarı A.Efes maçın sonu gülen taraf gençlerle (Furkan,Cedi Osman,Emircan Koşut).

Önceki ve Sonraki Yazılar