Korku!

AKP’nin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan çok korkuyor. Bu korkunun sinirlerini fena halde bozduğu, bütün dengelerini yitirdiği ve öfke kontrolünü kaybettiği anlaşılıyor.

Bu durum Batı’nın da dikkatini çekiyor. Nitekim dün Yurt’un manşetine taşıdığımız ünlü İngiliz gazetesi The Guardian, Erdoğan’ın “denge duygusunu kaybettiğini” açıkça yazıyor.

Erdoğan, iktidarı kaybetmekten korkuyor. Kendisinden hesap sorulmasından, yargılanmaktan ve hapse girme olasılığından ödü patlıyor.

Çünkü halka karşı suç işlediğini, Cumhuriyeti yasadışı yöntemler ve sahtekârlıkla yıktığını, sinsice hukuku çiğnediğini biliyor.

Erdoğan-AKP iktidarı, bir şeriat rejiminin temellerini oluşturacak şekilde adımlar atıyor.

Laik düzenin temelini oluşturan’ Medeni Kanunu’ imha edecek imam nikâhı uygulamasını yasal hale getiren adımlardan sonra; bugün manşetimizde yer alan haberde de ayrıntılarını okuyacağınız gibi, yargıç ve savcıların türban, sarık ve özel şapka gibi kıyafetlerle görev yapmasının önünü açıyor.

Cumhuriyeti ve laik rejimi yıkmak gibi ağır bir suç işliyor. İşte bu nedenle “vatana ihanet” suçundan yargılanabileceğini görüyor.

Hükümetinin yolsuzluk batağına gömüldüğünü, dahası kaynağını açıklayamayacak ölçüde zenginleştiğini biliyor.

Korkunun iliklerine işlediği görülüyor. Çünkü siyasal İslamcı (mezhepçi) rejim projesinin tam bir fiyaskoya dönüştüğünü anlıyor. Bu nedenle saldırganlaşıyor, en küçük bir eleştiriye bile tahammül edemiyor.

Anayasanın tanımladığı cumhurbaşkanlığının görev ve yetkilerinin dışına çıkarak, tarafsızlık ilkesini ve ettiği yemini çiğniyor. Seçim mitingleri düzenliyor. Bağırıyor, çağırıyor, tehdit savuruyor.

Kendi partisine oy vermeyen insanlara, farklı inançlara, görüşlere ve felsefi tercihleri olanlara hakaret ediyor. Öfke kusuyor.

Gelgelelim Erdoğan’ın ihtiraslarıyla çapı arasında bir uçurum bulunuyor. Durum böyle olunca çığırından çıkıyor. Bu açığını saldırganlaşarak, kendisine karşı çıkan herkesi tehdit ederek, muhalefeti bastırarak, korku yayarak kapatmaya çalışıyor.

Kaybedecek çok şeyinin olduğunu biliyor ve işte bu nedenle çok korkuyor.

Ancak korkunun ecele faydası olmuyor.

Keskin Kalem

Önceki ve Sonraki Yazılar