Erdoğan: AB müzakereleri için referanduma gidebiliriz

Erdoğan: AB müzakereleri için referanduma gidebiliriz

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nin mezuniyet töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği'nin Türkiye'yi oyaladığını belirterek, "Bu millet oradan gelecek vizeymiş, kabulmüş bunların peşinde değil, asıl siz Türkiye'nin peşindesiniz. Siz verdiğiniz sözde durmuyorsunuz, sizin çirkin yüzünüz bu. AB müzakereleri için referanduma gidebiliriz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nin 2015-2016 akademik yılı mezuniyet töreninde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:
Kalpsiz bir beden nasıl cesetten ibaretse, değerlerinden ve köklerinden kopma pahasına elde edilen kariyer de aynı şekilde anlamsız, aynı şekilde soğuk, aynı şekilde ruhsuzdur.
Ankara, cumhuriyetimizin başkenti olarak ilan edilmesine rağmen, Meclis ve çevresindeki sınırlı sayıda bina dışında, tarihimize ve kültürümüze katkı sağlayacak eserlerle donatılmamış bir şehirdir. Bu kısırlığı aşmak için şehri Selçuklu ve Osmanlı mimarisini günümüz ihtiyaçlarıyla birleştirecek eserlerle donatmaya karar verdik. Cumhuriyet tarihindeki pek çok rekorumuzun, ilklerimizin arasına Beştepe Külliyesi'ni de ilave ederek, bunu başardığımıza inanıyorum.
Paralel ihanet çetesinin elindeki üniversitelere kayyum atanmasına karşı çıkıyorlar.
Liselere kulak ver diyorlar, önce sen millete kulak ver.
Hem ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanına her türlü hakareti edeceksiniz hem de korkudan bahsedeceksiniz. Bunlar kendi şerleriyle, kendi şirretlikleriyle, kendi karanlık ilişkileriyle milleti korkutmaya çalışıyorlar. Kendilerine buradan diyorum ki boş atıp dolu tuttuğunuz günler geride kaldı. Artık bu milletin size de söylediklerinize de yayınladığınız bildirilere de itibarı yoktur. Milletle, milletin değerleriyle, tarihiyle, kültürüyle ve milletin temsilcileriyle kavga etmekten vazgeçmezseniz kendi çirkinliğinizin içinde boğulup gideceksiniz.
REFERANDUMA GİDEBİLİRİZ
Bu millet oradan gelecek vizeymiş, kabulmüş bunların peşinde değil, asıl siz Türkiye'nin peşindesiniz. Siz verdiğiniz sözde durmuyorsunuz, sizin çirkin yüzünüz bu. AB müzakereleri için referanduma gidebiliriz.
İngiltere her zaman Türkiye'nin yanında olduğunu söylüyordu, şimdi ne oldu?
Avrupa Birliği, siz bizi halkının büyük çoğunluğu Müslüman olduğu için kabul etmiyorsunuz.
AB'de ayrımcılık var, terör tanımı gibi bir konu üzerinden üzerimize gelirse konuyu milletimize rahat anlatırız.