Doğan Medya Grubu satıldı... Resmi açıklama birazdan...

Doğan Medya Grubu satıldı... Resmi açıklama birazdan...

Aydın Doğan'ın Erdoğan Demirören'le anlaşmaya vardığı ve Doğan Medya Grubunu sattığı öğrenildi. Hürriyet'ten konuştuğumuz yetkililer, satışı yalanlanmadı ve akşam saatlerinde KAP'a bildirileceğini belirtti. İddiaya göre anlaşmaya varılan satış rakamı 1.2 milyar dolar...

Türkiye medyasının en büyük grubu olan Doğan Medya Grubu’nun satışı için anlaşmaya varıldığı öğrenildi. Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Mayıs 2011’de Milliyet ve Vatan’ı sattığı Erdoğan Demirören’le Doğan Medya Grubu’nun satışı konusunda anlaştı.

Bünyesinde Hürriyet, Fanatik ve Posta gazeteleri ile Kanal D ve CNN TÜRK kanallarını da bulunduran Doğan Medya Grubu’nu satın alan Demirören Grubu’nun, bu satın almada arkasında başka bir sermaye grubunun da bulunduğu düşünülüyor. Demirören Grubu bu satın almayla birlikte Türkiye’de medya sektörünün en büyüğü haline geldi.

DEMİRÖREN’DEN BİR YETKİLİ: AKŞAM SAATLERİNDE AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

Demirören grubundan üst düzey bir yetkili Reuters’ın sorularını yanıtladı. Reuters’ın sorusunu yanıtlayan üst düzey yetkili, “Doğan Medya Grubu’nu almak için görüşme yürütülüyordu. Belli aşamaya gelindi ve satın alma konusunda anlaşmaya varıldı. Doğan Grubu’nun bu akşam saatlerinde KAP’a açıklama yapması bekleniyor” dedi.

Dijital platformlarda faaliyet durdurulması açıklaması Hürriyet tarafından  KAP'a bildirildi

Hürriyet'in KAP'a verdiği açıklama şu şekilde:

"Daha önce Kamuyu Aydınlatma Platformu ("KAP")'nda yer alan Özel Durum Açıklamalarımız vasıtasıyla; sermayesinde %100 oranında pay sahibi olduğumuz doğrudan bağlı ortaklığımız Hollanda'da mukim Hurriyet Invest B.V.'nin, sermayesinde %97,29 oranında pay sahibi olduğu Jersey'de mukim Trader Media East Ltd. ("TME")'nin dolaylı bağlı ortaklığı Rusya'da mukim Pronto Media Holding Yönetim Kurulu'nun 22.11.2017 tarihli Kararı ile; faaliyet gösterilen pazarlardaki rekabetin yoğunluğu ve operasyonel performansın istenen seviyede olmaması nedenleriyle bünyesinde faaliyet gösteren dijital platformların faaliyetlerinin durdurulmasına karar verildiğini kamuya duyurulmuştu.

Söz konusu faaliyetlerin durdurulmasının, finansal tablolarımız üzerindeki kesin etkileri hakkında bilgiler, en son kamuya açıklanan 01.01.2017-31.12.2017 hesap dönemine ait yıllık finansal  raporumuz ve ilgili dipnotlarında detaylı olarak açıklanmıştır. Bugün itibariyle söz konusu süreçte kamuya açıklama yapılmasını gerektiren herhangi bir yeni gelişme bulunmamaktadır. Süreçle ilgili ayrıca özel durum açıklaması yapılmasını gerektirecek bir gelişme olması halinde ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak kamuoyu bilgilendirilecektir.

İşbu açıklama, bu konu ile ilgili olarak Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)'nun Özel Durumlar Tebliği'nin (II-15.1) 23. maddesinin 7. fıkrası gereğince bilgilendirme amacıyla yapılan son ve nihai açıklamadır. Yukarıda bahsedildiği üzere gerekli bilgiler finansal raporumuzda ve ilgili dipnotlarında yer aldığından, bu kapsamda başkaca güncelleme açıklaması yapılmayacaktır.

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulunun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz."