'Cumhuriyet susmaz, Cumhuriyet çalışanları da susmaz'

'Cumhuriyet susmaz, Cumhuriyet çalışanları da susmaz'

Cumhuriyet çalışanları hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarılan Muhabir ve Türkiye Gazeteciler Sendikası İşyeri Temsilcisi Deniz Ülkütekin için gazete önünde bir araya geldi.

Burada konuşan Sendika yöneticisi Mustafa Kuleli “Aydın Engin bize 60-70 çalışanı işten atacağını söyledi. Burası patronların keyfine göre iş yapacağı bir yer olmadı, olmayacak. Cumhuriyet susmaz, Cumhuriyet çalışanları da susmaz” dedi. Cumhuriyet yönetiminin çalışanlara yönelik tutumunu protesto etmek ve TGS’nin gazetedeki seçilmiş İşyeri Temsilcisi Deniz Ülkütekin’in işe geri alınmasını sağlamak için başlatılan eylemler üçüncü haftasına girdi.

Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (IFJ) Genel Sekreter Yardımcısı Oliver Money-Kyrle, TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş ve Avrupa Gazeteciler Federasyonu Proje Yöneticisi Mehmet Köksal’ın da katıldığı eylemde Cumhuriyet yönetimine sorumlu davranma çağrısı yapıldı. Düşen gazete tirajının işten atmalara bahane yapılamayacağını belirten TGS Yöneticisi Mustafa Kuleli, “Ortada bir başarısızlık varsa bunun sorumlusu çalışanlar değil Cumhuriyet’i yönetenlerdir. Faturayı ödemesi gereken de en zor dönemlerde, canını dişine takarak çalışan arkadaşlarımız değil, yöneticilerdir.” dedi

Cumhuriyet yönetiminin çalışanlara yönelik hasmane tutumuna ve işten atma tehditlerine sessiz kalanları da eleştiren Kuleli, konuşmasını “Cumhuriyet susmaz, Cumhuriyet çalışanları da susmaz” diye bitirdi. Cumhuriyet’in İstanbul’daki merkezinde yapılan eyleme, gazetenin Ankara bürosundaki çalışanlar da destek verdi.