FETÖ'nün yeni yapılanması çözüldü

FETÖ'nün yeni yapılanması çözüldü

Emniyet birimleri, yaptıkları çalışmalarda 15 Temmuz darbe girişiminden sonra faaliyetlerine devam etmeye çalışan FETÖ/PYD’nin, örgüt üyelerini yeni sıfat ve adlandırma ile gruplandırdığını ortaya çıkardı

Emniyet birimleri terör örgütü FETÖ/PYD ile bağlantı kişilerin “Yüceler”, “İbn-i Erkam” ve “Serden Geçti” grubu olarak adlandırıldığı belirlendi.

13 kişilik Yüceler grubunun örgütün en üst tabakası olduğu ve Fethullah Gülen ile yakın çevresinden oluştuğu öne sürülüyor. 300 kişiden oluşan İbn-i Erkam grubunun örgütün hassas noktası olduğu ve dağılması halinde örgütün tamamen çökebileceği, bu grubun “finansal güç” ve “deşifre edilmemiş topluluk” olarak değerlendirildiği ifade ediliyor.

İbn-i Erkam grubunda bulunan örgüt üyelerinin uluslararası bağlantılarının olduğu, yurtdışına yoğun giriş-çıkış yaptıkları, ağırlıklı olarak ticari faaliyetlerle uğraştıkları öğrenildi.

600 kişiden oluşan Serden Geçti grubunda bulunanların da İbn-i Erkam grubundaki yakınlarının iletişiminden sorumlu oldukları, kendilerini İbn-i Erkam grubu için feda edebilecekleri, bu grubunun işleri ile ilgilendikleri dile getiriliyor.

Gazete Habertürk'ten Neşet Dişkaya'nın haberine göre yapılan operasyonlar ve istihbarat çalışmalar sonucu ortaya çıkarılan ve 5 basamaktan oluşan örgütün yeni şeması şöyle:

YÜCELER
Örgüt lideri ve yakın çevresi, 13 kişi

İBN-İ ERKAM
Uluslararası bağlantılı, kripto, 300 kişi

SERDEN GEÇTİ
İbn-i Erkam’a bağlı, 600 kişi

KAÇAK ÜYELER
Yurt içinde ve yur tdışında firari olanlar

FEDA
Adli işlem görmüş ve/veya tutuklu örgüt mensupları.

YENİ PROGRAM

FETÖ'nün yurtdışına kaçan örgüt üyeleri ile Türkiye'de kalan ve deşifre olmayan kriptolu FETÖ'cülerin güvenli haberleşme sağlamak için yeni bir program geliştirdiğini belirledi.

MİT bilişim uzmanlarının yaptığı çalışmada, örgüt üyelerinin ByLock benzeri kriptolu haberleşme ağı 'Falcon' üzerinden iletişim kurdukları ortaya çıkarıldı.

LİSTE SAVCILIKLARA GÖNDERİLDİ

Kriptolu haberleşme ağı Falcon'a ulaşan MİT, programı çözerek, mesaj içeriklerine ulaştı. Bir süre görüşmeler takip edilerek kullanıcılar tespit edildi ve listeleri çıkarıldı. Deşifre edilen kripto FETÖ'cülerin listeleri Cumhuriyet savcılıklarına gönderildi.

'Falcon' listesi ile yeni bir FETÖ dalgasının başlayacağı öğrenildi. Listede, bugüne kadar deşifre olmamış, kamu ve özel sektörde üst düzey görevde bulunan kişilerin de yer aldığı öne sürülüyor.

YENİDEN TOPARLANMA

Hürriyet'in haberine göre; FETÖ'cülerin, referans verilerek ve kriptolu şifrelemeyle internetten indirilen 'Falcon' programı üzerinden yeniden örgütü toparlamaya çalışıldığı, yeni kazanımlar üzerinden grup sohbetleri yaptıkları belirlendi. 'Falcon' üzerinden örgüt üyelerine moral motivasyonu verildiği, umut ve hayallerle örgüt üyelerine sabırlı olmaları, güzel günlerin yakında olduğu gibi mesajlar iletildiği tespit edildi. Yine aynı program üzerinden örgüte himmet adı altında para toplandığı, örgüte yeni finansal kaynak sağlanması için yapılması gerekenlerin anlatıldığı belirtildi.