Galatasaray’ın UEFA ile toplantısı sona erdi!

Galatasaray’ın UEFA ile toplantısı sona erdi!

Galatasaray'da merakla beklenen UEFA zirvesi sona erdi. Başkan Mustafa Cengiz UEFA ile yapılan toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve beraberindekilerin, UEFA ile İsviçre’nin Nyon şehrinde yaptığı görüşme sona erdi. Başkan Mustafa Cengiz, UEFA’nın yaptığı incelemenin ne zaman sonuçlanacağını bilmediğini ifade ederken “Taraftarımız rahat olsun” dedi.

Finansal Fair Play çerçevesinde incelenen sarı-kırmızılı kulübün Başkanı Mustafa Cengiz ve beraberindeki yöneticilerden Okan Böke, 2 dönem önceden yönetimde olan ve şu an Sportif AŞ’de görevli ekonomist Mete İkiz, Kulüp Finansal Direktörü Sedef Hacıosmanoglu ve hukukçularından oluşan heyet bugün mevcut finansal realiteyi, bu konuda aldığı ve alacağı tedbirleri sunmak adına İsviçre’de UEFA komitesi ile toplantıya girdi.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz toplantı sonrasında yaptığı açıklamada basın mensuplarına şu bilgileri verdi;

'HAYALİ HİÇBİR ŞEY SÖYLEMEDİK'

“UEFA heyetine 50 küsur sayfayı tek tek anlattık. Gerek soruşturma müfettişleri gerek UEFA yetkilileri dinlediler ve dinlerken sıkça sorular da sordular. Mali durumu zaten biliyorlar. Biz geleceğe yönelik iş planımızı gerçek verilerle anlattık. Hayali hiçbir şey söylemedik. Mevcut, en kötü ve en iyi duruma göre 3 sunum yaptık”

'HER TÜRLÜ ACIYA HAZIRIZ'

“UEFA bu konuda çok ciddi ve samimi fakat amacı futbolu öldürüp, kuşun kanadını kesmek değil amaçları futbolu geliştirip, iyileştirmek aynı TFF’nin de olması gerektiği gibi. Bu bağlamda incelmesine devam edecek. Umarım Galatasaray ve Türk futbolu için hayırlı ve uğurlu kararlar çıkar. Umarız bir daha bu komitelerin önüne çıkmayız. Ben en kötü duruma hazırlanırım her zaman ama en iyi geldiğinde de şaşırmam. Her türlü acıya hazırız, her türlü sevinci de olgunlukla karşılarız”