İstanbul'daki tarihi camiyi deniz anaları bastı

İstanbul'daki tarihi camiyi deniz anaları bastı

İstanbul Fatih'teki tarihi Ahi Çelebi Camisi'nin bahçesi, 28 Şubat'tan beri sular altında. Suda çok sayıda deniz anası da görülüyor.

Fatih’te bulunan tarihi Ahi Çelebi Camii’nin bahçesi ve girişi 1 haftadır sular altında. Denizin hemen yanındaki caminin bahçesine giderlerden çok sayıda deniz anası da geldi. 1480 yılında yapılan ve 1 hafta önceki şiddetli yağmurda bahçesi ve girişini su basan tarihi Ahi Çelebi Camii’nin sorununa çözüm bulunamadı. Bir haftadır hiçbir yetkilinin gelmediğini söyleyen cemaat de durumdan şikayetçi.

Cemaatteki bir kişi, “Namaza gideceğiz camiye giremiyoruz, ayakkabımızı çıkarsak suya girsek abdestimiz bozulacak su pis ve deniz suyu. Ne belediye, ne anıtlar kurulu ne de vakıflar… Hiç ilgilenen yok, yazık günah halimiz ortada” dedi. Bu arada denizin hemen yanındaki caminin su dolan bahçesine gider boruları aracılığıyla çok sayıda deniz anası geldi. Bir kaç güne kadar bahçeye balıkların da geleceğini belirten Celil Afgan duruma dikkat çekmek için biriken suya olta attı.

Geçtiğimiz ayın 28’inde yağan sağanak yağmurla birlikte caminin bahçesini ve girişini su basmıştı. Camiye gelenler ise sular altında kalan bahçeyi geçmek için bankların üzerinden yürümek zorunda kalmıştı.