Koyun masalı

“Bu dünyada çobansız da, köpeksiz de yaşanabilirmiş. Ama bunu anlamak için her defasında bu kadar kanlı kurbanlar verecek olursak pek çabuk neslimiz kurur.

Bari siz gözünüzü açın da, ilerde başınıza yeniden itler, hele kendilerini kurt sanan palavracı itler musallat olursa, sürüyü canavarlara paralatmadan onları defetmeye bakın!”

Bu ifade, Sabahattin Ali'nin 1946 yılında kaleme aldığı "Koyun Masalı" öyküsünün bitiş cümlelerinden. Öyküde koyunlara söyletmiş bu sözleri Sabahattin Ali. Tam 69 yıl önce.

Meslek ustalarımdan Sencer Güneşsoy sosyal medyada paylaşmış. Ben de öykünün tamamını bulup, yazıldığı tarihi saptayıp, son cümlelerini size aktardım yalnızca.

Fazla söze gerek var mı…

Terör can almaya devam ediyor. Terörün bombalamakla biteceğini sanan iktidar yetkilileri de saf olmuş şehit cenazesi uğurluyor.
CHP Genel Merkez yetkilisi ile konuştum:

“İktidar istihbarat eksikliği içinde ise, bu çok vahimdir. İstihbarat geliyor da önlem almıyor, alamıyorsa, durum vahim ötesi demektir.

Hani, MİT elemanları PKK içindeydi ve attıkları her adımı biliyorlardı…

90 ‘lı yılların anlayışı ile ne terör önlenir ne de demokrasiye dönülür. İktidar partisi, geçici hükümet olmasına karşın aşırı yetki ve güç kullanıyor.

PKK da bu tuzağa düştü.  Ben konumumu silahla sağladım,  yine silaha sarılır, kendimi kabul ettiririm havasında…

HDP bu konuda samimi ise, bu saldırıları bitirir. İmralı ile ilişkisi olanın, terör örgütünün diğer elemanları ile temasının olmamasını düşünmek abesle iştigaldir.”
Hükümet kurma çalışmalarına gelince, CHP içinde AKP’ye “evet” diyenlerden daha çok “ hayırcı” var.

Aynı yetkiliye koalisyonu sordum, o her şeye rağmen AKP ile masada hükümet kurma şartlarını görüştüklerini anlattı. 14 maddeden geri adım atmadıklarını, gazetelerde ilkelerin 5 maddeye indirdiği yolundaki haberlerin de hayal ürünü olduğunu ifade etti.

AKP hala CHP’ye güven telkin edememiş. Ancak, iş dünyasının, Avrupa’nın, hatta Amerika’nın AKP-CHP koalisyonu için telkini varmış. Umut azalsa da, imkansız değilmiş koalisyon.

Bir CHP Milletvekili arkadaşım da, kesinlikle AKP ile koalisyon kurulmaması gerektiğine vurgu yaptı ve şöyle konuştu:

“AKP,  CHP ile koalisyon kurma çalışmaları için not alıyormuş. Ne demekse?

CHP ile görüşürken, MHP'yi de el altında tutmaya özen gösteriyor AKP. Nasıl olsa iş yalnızca, Kuran'a el basıp yemin etmeye kalmadı mı?

Bir defa genel merkez şunu bilmeli ki, CHP, yalnızca genel merkez değildir ve CHP’ye gönül verenler AKP ile koalisyon istemiyor.”

Önceki ve Sonraki Yazılar