Hüsnü Mahalli

Hüsnü Mahalli

Külliyen yalan

'Esad üç ay dayanmaz' dediler ama ben ' deviremezsin' dedim.
'Üç ay içinde Emevî Camisinde namaz kılarız' dediler ama ben 'Asla' dedim.
Mayıs 2011'de  Özgür Suriye Ordusu'nu Antakya'da kurdular ama ben 'Yapmayın bu çok iğrenç bir oyundur' dedim.
Peşinden dünyanın dört bir yanından on binlerce ruh hastasını Suriye'ye taşıdılar ama ben ' Bu belalı bir iştir' dedim.
'Esad Alevidir' dediler ama ben 'Yapmayın bu çok tehlikeli bir söylemdir. Türkiye'de de Aleviler var' dedim.
Suriye'den kaçan muhaliflere İstanbul'da örgüt kurdurdular ama ben ' Bunlar ipsiz sapsız işe yaramaz' dedim.
'Mülteci sayısı 100 bin olursa Suriye'nin kuzeyinde tampon bölge kurarız' dediler ama ben 'Kuramazsınız' dedim.
Bahaneler uydurarak NATO'ya gidip 'Suriye'nin kuzeyinde uçuşa yasak bölge' istediler ama ben 'Asla olmaz' dedim.
Suriye'de savaşan tüm terör örgütleriyle ilişki kurup destek verdiler ama ben ' Bu iş çok tehlikeli. Birgün gelir bu örgütler Türkiye'nin başına bela olur' dedim.
Karanlık planlarını gerçekleştirmek için bölgedeki tüm İslamcı örgütlerle işbirliği yaptılar ama ben ''Bunlar Türkiye'ye yakışmaz' dedim.
Bu da yetmedi bölgenin çağ dışı, ilkel, bağnaz ve gerici kral, emir ve şeyhleriyle karanlık ilişkiler kurup bölgeyi kan gölüne çevirdiler ama ben ' Bunlar gün gelecek size kazık atacak' dedim.
PYD'yi Esad'a karşı ayaklandırmak için lideri Salih Müslim'i birçok kez Türkiye misafir ettiler ama ben 'Boşuna uğraşmayın ayaklanmazlar' dedim.
ABD ve AB ülkelerine gidip 'Gelin Suriye'yi işgal edelim' diye yalvardılar  ama ben ' Bu kadar cahil olmayın Rusya izin vermez' dedim.
Daha ilk günlerde ' Er ya da geç Putin Esad'ı satar' dediler ama ben ' Rüya  görüyorsunuz. Putin  dünya savaşını bile göze alarak Suriye'den vazgeçmez' dedim.
Bir ara 'İran dayanamaz' Esad'tan vazgeçer' dediler ama ben ' Dünyadan haberiniz yok' dedim.
Bu da yetmedi 'Sünni Suriye halkı Alevi Esad'a karşı ayaklanır' hevesine kapıldılar ama ben 'Siz Suriye halkını tanımıyorsunuz' dedim.
Suriye halkı ayaklanmayınca yabancı ruh hastalarından medet umdular. Onlar da işe yaramayınca 'Ilımlı muhalifleri eğitip donatalım' dediler. Ama ben 'Ilımlı muhalif yok hepsi katil. Üstelik işe yaramazlar' dedim.
Baktılar olmuyor 'Cerablus -Azaz arasında güvenli bölge yapalım' dediler ve bunun için ABD'ye yalvardılar ama ben 'Boşuna uğraşmayın bu iş olmaz' dedim.
Çok sıkışınca gidip Rus uçağını düşürdüler ama ben ' Başınıza bela aldınız. Artık Suriye ve bölgede işiniz bitti' dedim.
Baktılar olmuyor 'Bayır Bucak'ta katliam var yüzbinlerce Türkmen mülteci gelecek' dediler ama ben 'Tümden yalan söylüyorsunuz' dedim ve Suriye'deki Türkmen gerçeğini anlattım.
Suriyeli mültecileri pazarlık kartı olarak kullandılar ve zavallı insanların Ege'de ölümüne göz yumdular. Ama ben ' Bu bir vicdansızlıktır. Batı'da ve tüm dünyada rezil olacaksınız' dedim.
Baktılar bu da olmadı bu kez 'Suudiler ile Suriye'ye gireriz' dediler ve günlerce bunun propagandasını yaptılar. Hatta bir ara 'Rusya ve İran Mekke'yi yıkacak' deyip Sünni âlemi ayaklandırmaya kalkıştılar. Ama ben ' Bu benim hayatında duyduğum en aptalca  söylem. Asla Suriye'ye giremezsiniz' dedim.
Konu kapandı ama 'PYD Azez'e yaklaşıyor' gerekçesiyle top atışlarına başladılar. Ama ben ' Bu bir artistlik numarasıdır ABD hemen durdurur' dedim.
'PYD terör örgütüdür' dediler  ve aynı söylemi onaylamayan ABD'ye çok kızdılar. Ama ben  'Boşuna uğraşmayın ABD sizi dinlemez ve PYD'yi size tercih eder. Numara yapmıyorsanız konuşmak yerine İncirlik üssünü kapatın' dedim.
Beş yıl süreyle 'Esad  ya gidecek ya gidecek' dediler ve gitmesi için tüm bölgesel ve uluslararası ilişkilerini kullandılar ama ben 'Boşuna uğraşmayın hiç bir güç Esad'ı deviremez ve gün gelecek tüm dünya Esad ile ilişki kuracak' dedim.
Beş yıl önce 'Esad'ı Esed' yaptılar ama ben 'Esad Esad olarak kalacak ve Suriye halkı kazanacak' dedim.
Beş yıl önce 'Müslüman Kardeşler her tarafta iktidar olacak ve Osmanlı hilafet ve sultanlığı yeniden kurulacak' dediler ama ben 'Güldürmeyin beni. Bu bahar kanlıdır' dedim.
Sonuç?

Önceki ve Sonraki Yazılar