11. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali başlıyor: #BarbarlığaKarşıUmutÖyküleri

11. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali başlıyor: #BarbarlığaKarşıUmutÖyküleri

11. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali 1-8 Mayıs tarihleri arasında izleyicilerle buluşuyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır ve Urfa Viranşehir’de eş zamanlı olarak gerçekleşecek festivalde bu yıl “Barbarlığa Karşı Umut Öyküleri” teması ile toplam 60 film gösterilecek.

11. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali 1 Mayıs eylemlerinin hemen ardından 2 Mayıs’ta İstanbul, Ankara ve İzmir’de gerçekleşecek açılış geceleri ile başlıyor. İşçi Filmleri Festivali bu yıl “barbarlığa karşı umut öyküleri” teması ile gerçekleştiriliyor.
İstanbul
İstanbul’da 2 Mayıs Cuma, saat 19.30’da Şişli Belediyesi Kent Kültür Merkezi’nde yapılacak açılış gecesini oyuncu Sevinç Erbulak sunacak. Boğaziçi Üniversitesi Folklor Kulübü’nün müzik ve dans gösterisiyle katılacağı gecede, Zonguldak’taki kaçak maden ocaklarını anlatan “Soluk” filmi  gösterilecek.
Ankara
Ankara’da açılış 2 Mayıs’ta saat 19.00’da Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde Şafak Pavey’in yönetmenliğini yaptığı “Geride Kalanlar” filminin gösterimiyle gerçekleşecek.
İzmir
Festival İzmir’de ise 3 Mayıs saat 19:00’da  Alsancak’tan  Mimarlık Merkezi’ne yapılacak olan Festival yürüyüşüyle başlayacak. Festival süresince 18 uluslararası, 42 de Türkiye’den olmak üzere toplam 60 uzun ve kısa kurmaca, belgesel film seyirciyle buluşacak.
Diyarbakır
Üç  ilde açılış gecesi etkinlikleriyle yeniden “merhaba” diyecek olan İşçi Filmleri Festivali Diyarbakır ve Viranşehir’de film gösterimleriyle başlayacak.
Viranşehir
11. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, Viranşehir’de, İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır ile aynı anda gösterimde olacak. Film gösterimleri, ücretsiz olarak Viranşehir Belediyesi Med Kültür ve Sanat Merkezi Evrim Alataş Sinema Salonunda yapılacak.


Türkiye’de ilk kez gösterime girecek filmlerden birkaçı
Bilim-kurgu işçi filmi “Ay/Moon”, İsveç’ten ödüllü bir işçi filmi “Ye, Uyu, Öl/Ata Sova Dö”, Polonya Silezya bölgesindeki maden işçilerini anlatan üçlemenin son filmi, “Aynı tespihin taneleriyiz biz” ve Bo Widerberg’in yönetmenlğini yaptığı Joe Hill, Türkiye’de ilk defa festivalimizde gösteriliyor olacak.
Yeni kurmaca filmlerden “Toz Bezi”, “Abluka”, “Sarmaşık”, “Nefesim Kesilene Kadar”, “Rüzgarın Hatıraları” filmleri de festivalde olacak. Muammer Özer’in Tarık Akan ve Hale Soygazi’nin oynadığı “Bir Avuç Cennet” filmi, Yılmaz Güney’in“Duvar” filmi ve filmin kamera arkası öyküsünün anlatıldığı “Sürgün Türküleri”de festivalde gösterilecek filmler arasında.
Bu sene ayrıca Ankara katliamını anlatan iki film ve cenazesi askeri aracın arkasında sürüklenen yönetmen Hacı Lokman Birlik anısına “Bark” filmini gösterilecek. (Sendika.org)