4 bin yıllık antik kentte Anjelika Akbar konseri

4 bin yıllık antik kentte Anjelika Akbar konseri

Antalya'nın Finike İlçesi'nde 'Işık Ülkesi' olarak bilinen Likya döneminden kalma 4 bin yıllık Arykanda Antik Kenti'nde ünlü besteci ve piyanist Anjelika Akbar, konser verdi.

Finike Belediyesi tarafından bu yıl 28'incisi düzenlenen Finike Festivali kapsamında Arif Mahallesi'ndeki Arykanda Antik Kenti Amfitiyatrosu'nda klasik müzik konseri düzenlendi. Konseri, Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, eşi Gülten Günay, AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Finike Kaymakamı Mesut Yakuta, eşi Derya Yakuta, Finike Belediye Başkanı AK Partili Kaan Osman Sarıoğlu, eşi Dilek Sarıoğlu, Elmalı Belediye Başkanı AK Partili Ümit Öztekin, yerel halk, Türkiye'nin farklı illerinden gelen yerli ve yabancı klasik müzik hayranları izledi.

KONSERE GELENLER TARİHİ KENTİ GEZDİ


Konserin yapılacağı antik kentin agorasına Finike Belediyesi'nin kurduğu Yörük çadırı, gündüz ziyaretçi akınına uğradı. Konseri izlemeye gelenler kazı çalışmaları devam eden Arykanda Antik Kenti'ni gezdi. Ünlü besteci ve piyanist Anjelika Akbar'ın vereceği konser için piyanosu traktörle amfitiyatroya getirildi. Konseri izlemeye gelenleri amfitiyatronun girişinde Likya döneminin askerlerini canlandıran mankenler karşıladı.

AKBAR BÜYÜLEDİ


Daha sonra sahneye çıkan besteci ve piyanist Akbar, yaklaşık 2 saatlik konserinde Aşık Veysel, Nesimi ve Avrupalı ünlü müzisyenlerin besteleriyle kendi bestelerini icra etti. Konuk müzisyen Tolga Ünaldı ile sahneyi paylaşan Anjelika Akbar, seslendirdiği her eserin hikayesini de davetlilerle paylaştı. Zarif tavırlarıyla izleyenlerin beğenisini kazanan Akbar, Arykanda Antik Kenti'nin ilk günkü orijinal ve sağlam şekilde ayakta duran amfitiyatrosunda sahneye çıkmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

'ANJELİKA AKBAR BİR HOCA'


Konserin sonunda konuşan Ertuğrul Günay, "Bugünlerde Likya bölgesinde çok sayıda kültür etkinliği var. Bu akşam buraya gelmemiş olanlar çok şey kaçırdıklarını buraya gelenlerden dinleyecek. Sevgili Anjelika Akbar bir hoca, sadece bir piyanist değil. Konservatuarımızın kuruluşuna büyük emeği geçmiş, Hacettepe Üniversitesi'nde çok değerli öğrenciler yetiştirmiş ve ilk defa bazı eserleri dünya çapında albümlere girmiş çok değerli bir hoca. Böyle bir sanatçı ile bizi buluşturduğu için Finike belediye başkanı ve emek veren herkesi kutluyorum" dedi.

'BİZLER DE TARİHE GEÇTİK'


Likya Ülkesi'nin ışığını yeniden yakmak, Arykanda gibi yaklaşık 4 bin yıldır sapasağlam ayakta duran bir kenti su yüzüne çıkartmak için böyle bir organizasyon planladıklarını belirten Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu da "Binlerce yıldır sayısız kere gösterilerin, oyunların ve konserlerin yapıldığı bu güzel amfitiyatroda Anjelika hanımın çaldığı birbirinden güzel eserlerle dinleyiciler olarak bizler de tarihe geçtik" diye konuştu.

Konser sonrasında Başkan Sarıoğlu, Anjelika Akbar'a el yapımı mozaik bir portakal tablosu hediye etti.