7'nci Malatya Uluslararası Film Festivali kırmızı halı geçişi ve açılış töreniyle başladı.

7'nci Malatya Uluslararası Film Festivali kırmızı halı geçişi ve açılış töreniyle başladı.

Malatya Uluslararası Film Festivali ödül töreniyle başladı Sinema dünyasının ünlü isimleri ve davetliler, Malatya Nikah Sarayı'ndaki tören öncesi kırmızı halıda yürüyerek basın mensuplarına poz verdi. Davetliler daha sonra festivalin açılış programının düzenlendiği salona geçti.

 Sunuculuğunu sinema oyuncusu Serhat Kılıç'ın üstlendiği törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği mesaj okundu.Törende, yıl içerisinde hayatını kaybeden sanatçıların fotoğrafları ekrana yansıtıldı. Slayt gösterisi izleyicilerden büyük alkış aldı. Onursal Başkanı ve Malatya Valisi Ali Kaban, yaptığı konuşmada, festival dolayısıla kente gelen sinema sanatçıları ve davetlilere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" Busan Uluslararası Film Festivali ortak kurucusu ve Başkanı Güney Koreli Kim Dong-Ho'ya verildi. Konuşmaların ardından oyuncu Halil Ergün, şarkıcı Belkıs Özener ve yönetmenler Mesut Uçakan ve Nacer Khemir'e "Kristal Kayısı-Onur Ödülü" verildi. Tunuslu yönetmen Nacer Khemir ise ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, böyle bir ödül aldığı için çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Ödülünü Hülya Koçyiğit'in elinden alan Yeşilçam şarkılarının efsane ismi Belkıs Özener de çok teşekkür ederek böyle bir ödül almaktan onur duyduğunu bildirdi.