Adana'da rekorlar kitabına girecek karnaval coşkusu

Adana'da rekorlar kitabına girecek karnaval coşkusu

Portakal Çiçeği Karnavalı için şehrin merkez noktalarında müzikli, danslı eğlenceler için dev sahneler kuruldu. Karnavalın en çok ilgi gören kostümlü kortej yürüyüşü cumartesi günü yapılacak. Pazar günü 7 bin kişi 'Akdeniz Akşamları'nı çalarak, 'Dünya Toplu Halde Gitar Çalma Rekoru'nu kıracak.

Türkiye'nin ilk ve tek sokak karnavalı olan ‘Nisan'da Adana'da’ sloganlı Portakal Çiçeği Karnavalı’nın 6'ncısı başladı. Tarihi günlerini yaşayan Adana, yerli ve yabancı misafirlerini ağırlarken, kentteki canlılık dikkat çekici boyutlara ulaştı. Adana dışından 100 binden fazla kişinin katılımıyla gerçekleşen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'na gelenler kentteki otelleri doldurdu. Bu yıl 120 etkinliğin gerçekleştirileceği karnavalın başlaması nedeniyle Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, karnaval fikrinin öncüsü Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO'su Ali Haydar Bozkurt ve Karnaval Direktörü İlhami Günsel'ın katıldığı bir basın toplantısı düzenlendi.

Soldan sağa: Karnaval Direktörü İlhami Günsel, Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO'su Ali Haydar Bozkurt, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar

‘KARNAVAL BÜYÜK BİR EKONOMİ YARATTI’

Toplantıda konuşan Adana Valisi Mahmut Demirtaş, “Adana’daki bakanlık ve belediye belgeli toplam 11 bin yatak kapasitesinin tamamı doldu. Ekonomik canlılık komşu illere de etki ediyor. 85 milyon liralık karnaval ekonomisi ortaya çıkıyor. El işleri satan kadınlarımızdan, küçük esnafa, oteline, taksicisinden sokakta lahmacun, su satana kadar herkes fayda görüyor” dedi.

‘Nisan'da Adana'da Komitesi’ Başkanı Ali Haydar Bozkurt da, karnavalın ekonomik açıdan Adana'ya büyük katkı yaptığının altını çizerek “Bu yıl 100 bin kişinin Adana dışından gelmesini bekliyoruz. Adana halkının katılımıyla kent sokaklarında yaklaşık yarım milyon kişi karnavalı yaşayacak” diye konuştu.

REKORLAR KİTABINA GİRECEK

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de kentin küresel tanıtımına büyük katkı sağlayan Portakal Çiçeği Karnavalı'nın coşkuyla kutlanması için bu yıl da belediyenin tüm imkanlarını seferber ettiğini belirterek, “Her yıl portakal çiçeği kokusunun en yoğun hissedildiği 6-8 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen sokak karnavalında yüz binlerce kişinin buluşacağı Atatürk Parkı, Toros Caddesi ve Merkez Park'ta dev sahneler kuruldu, ünlü sanatçı Kıraç ve yerel müzik gruplarının sahne alacağı ücretsiz halk konserleri organize edildi. Karnavalın her yıl en çok ilgi gören gösterisi olan kostümlü kortej yürüyüşü Cumartesi günü yapılacak. Cumartesi ve Pazar günü ise Baraj çamlığı alanında Bulutsuzluk Özlemi, Haluk Levent gibi sanatçılarının da katılacağı rock konseri düzenlenecek. Aynı etkinlikte 7 bin kişinin katılması beklenilen ‘Dünya Toplu Halde Gitar Çalma’ rekoru kırılmaya çalışılacak. Çamlık alanına gitarlarıyla gelecek olan 7 bin kişi Adanalı sanatçı Serhan Kellözü'nün bestesi ‘Akdeniz Akşamları’nı çalacak” dedi.

KORTEJ COŞKUSU KIRAÇ KONSERİYLE TAÇLANIYOR

Karnaval coşkusunun zirveye tırmanacağı 7 Nisan'da ise saat 10.00'dan itibaren Atatürk Parkı'nda dernekler ve sivil toplum örgütleri ile gönüllü gruplar konser ve dans gösterilerini gerçekleştirecek. Karnaval; zeybekten Roman havasına, folklordan Çerkes danslarına etkinliklerle renklenecek. Eş zamanlı olarak Toros Caddesi sahnesinde ise zumba, Kafkas dansları, palyaçolar, polifonik müzik, kılıç kalkan gösterisi, çaça, salsa caz dans gösterileri sergilenecek. Saat 17.30'da Merkez Park'ta oluşturulacak karnaval kortejine katılanlar, ünlü sanatçı Kıraç'ın şarkılarıyla eğlenecek.

KORTEJ GEÇİŞİ HEYECANLA BEKLENİYOR

Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nın “simgesi” durumundaki kortej geçişi bu yıl 7 Nisan Cumartesi günü saat 17:30'da Merkez Park'ta gerçekleştirilecek. Rekor sayıda katılımın beklendiği kortej geçişinde aylardır hazırladıkları kostümleri ile bireysel katılımcılarının yanında, gösteri grupları da kortejde olacaklar. Karnaval Kortejinde özel etkinlik grupları renkli gösterilerini yaparak yürürken, karnaval için Adana'ya gelen çok sayıdaki ünlü sanatçı da kortej geçişini izleyenlerin arasında olacaklar.