Bülent Ortaçgil: Sabırlı olmalıyız

Bülent Ortaçgil: Sabırlı olmalıyız

Bülent Ortaçgil, gündeme dair konuştu: Toplumsal değişimler yavaş olur, sabredin!

Bülent Ortaçgil müziğe, sanata ve gündeme dair açıklamalar yaptı. Ortaçgil, “Beni alıp iki taşın arasına da koysanız, yine güzel şeyler düşünürüm. Ama toplumsal değişimler çok yavaş olur. Daha sabırlı olmalıyız” dedi.

Posta’dan Oya Çınar’a konuşan Bülent Ortaçgil, kendisiyle ilgili ‘Zor adam, ters adam’ iddialarına, ” ‘Kibirli, ters, suratsız’ yargıları benim de kulağıma sıkça geliyor. Duvarlarım var, kendimi korumak adına… Ördüğüm o görünmez duvarların beni koruduğuna inanıyorum. Karşıdaki teklifsizce aşamayacağı bir mesafe olduğunu görüyor ve ben de böylece temas etmek istemediklerime az maruz kalıyorum” dedi.

‘ARKA BAHÇEDE KAHKAHASI BOL BİR ADAMIM’

“Arka bahçede kahkahası bol bir adamım. Ülkemiz de bu açıdan çok zengin maşallah. Kızıp öfkelenecek malzememiz de, delicesine gülünecek malzememiz de çok. Hatta bence Türkiye’de insanların mizah anlayışları diğer özelliklerine göre ileride.Ağır gelen yüklerim var tabii. Ama yapı itibarıyla pozitif bir adamım. Beni götürüp iki taşın arasına da koysanız, ben yine oradan daha güçlü çıkacağıma inanırım. Umutsuzluk yoktur bende. Hayata böyle bakmayı seçtim ve baktığım yeri seviyorum” diyen Ortaçgil “Bana en tuhaf gelen şu: Bir yanımız hâlâ 19. yüzyılda yaşıyor. Diğer yanımız 21. yüzyılda. Bu çelişki ağır geliyor. Kimimiz çok çağdaş, kimimiz çok gerilerde. Bu insanı yoruyor. Yurtdışında bir köye gidiyorsun, bakıyorsun… Köydeki imkanlarla şehirdeki imkanlar aynı. Ama bizde tam tersi. Kentsel olanla kırsal olan arasında bir uçurum var. Hem fiziki hem kültürel olarak büyük bir yaşam farkı var. Ülkemizin her yanı eşit şekilde 21. yüzyılı yaşamıyor, bu acı veriyor” ifadelerinde bulundu.

‘TOPLUMSAL DEĞİŞİMLER YAVAŞ OLUR, SABREDİN’

Evet, değişimin doğru ve güzel şekilde gerçekleşmesi için ciddi bir zaman gerektiğini vurgulayan Ortaçgil, sözlerini “Bir anda gerçekleşen değişimlerin foyası çabuk çıkıyor. Hakiki olmuyor. Sen değişti sanıyorsun ama bir bakıyorsun her şey aynı. İnsan istiyor ki yaşarken görelim değişimi. Ama öyle olmuyor, zaman gerekiyor. Bu toplum daha uzun süre bu gelgitlerde yüzecek. Değişmeyecek, az değişecek… Ama sen bekleyeceksin! Her zaman iyiyi düşüneceksin. Başka çaren var mı?” diyerek bitirdi.