Cannes’da ‘Su’ bulundu

Cannes’da ‘Su’ bulundu

Tolga Okur'un yönetmenliğini üstlendiği ‘Su/Water’ kısa filmi, 50 bini aşkın yapımla yarıştı ve Cannes Film Festivali'nde gösterilmeye hak kazandı.

Çocukluk arkadaşı olan bir grup sinemacının ilk ciddi projesi olan ‘Su’ kısa filmi, dünyanın en büyük sinema festivali olan Cannes Film Festivali’nde gösterilecek. Film, tüm dünyadan 50 bini aşkın katılımcının başvurduğu eleme sürecini geçebilen kısa filmler arasında yer alıyor. Başrollerinde Alper Uzun ve Oğuzcan Koçyiğit’in yer aldığı 15 dakikalık kısa film, iki gezgin arkadaşın çıktıkları yolda araçlarının bozulması- nın ardından mahsur kaldıkları ıssızlıkta başlarına gelenleri ve iç hesaplaşmalarını anlatıyor.

“Her şey sinema için” diyen filmin yönetmeni Tolga Okur, Cannes’e seçilme sürecini ve filmin hikayesini şöyle anlattı;

“Filmi 3 bin liralık bütçe ile iki haftada Çatalca bölgesinde çektik. Haziran ve Temmuz aylarında, yoğun sı- cağın altında minimalist sinemanın, tüm ruhunu yansıtarak çektiğimiz filmin konusuyla bütünleştik. Saatlerce susuzluğun ve tükenmişliğin ortasında, başladığımız işi bitirmek için çalıştık, Sualp ve Deniz karakterinin yaşadığı tüm mental sıkıntıları bizler de yaşadık. Çocukluk arkadaşı olan bu sinemacı grubun ilk ciddi projesiydi bu. Oyuncu Alper Uzun aynı zamanda filmin müziklerini besteledi. Diğer oyuncu Oğuzcan Koçyiğit ile birlikte bu filmin hikayesini oluşturduk. Yarışmaya Festival De Cannes'in resmi sayfasından başvurduk. Filmi gönderdikten sonra 24 saat dolmadan filmin izlenip beğenildiği ve seçildiğine dair Cannes Film Festivali'nden mail aldık. Bu olağan dışı bir durumdu. Her sene 50 bini aşkın film başvuru yapıyor, 300'ü aşkın film seçilerek gösteriliyor. Filmler seçilirken, hikaye anlatma biçimi ve sinema diline bakılır. Sinema yapmak için gerçek emek harcayan ve sanat yapan her sinemacının katılma şansı vardır. Cannes Film Festivali özel seçkilerine sadece ve sadece sinemasına inandığı yapımları giriş bileti olarak ödüllendirip onu hayata geçiren insanlara ulaşmak ve onları dünyanın dört bir yanından gelen sinemacılarla buluşturmak ister. Cannes her gerçek sinemacının hayalidir.”