Captain Marvel'ın film müzikleri Türk bir kadına emanet

Captain Marvel'ın film müzikleri Türk bir kadına emanet

Besteci Pınar Toprak, 2019'da vizyona girecek Captain Marvel filminin müzikleri için Marvel ile anlaştığını duyurdu.

Captain Marvel, yönetmen Russo kardeşlerin açıklamalarına göre Marvel Sinematik Evreni’nin en güçlü karakteri ve gelecek yıl(2019) Captain Marvel’ın hangi güçlere ve nasıl bir kişiliğe sahip olduğunu hep birlikte göreceğiz. Brie Larson’ın canlandırdığı Captain Marvel’ın bir diğer özelliği ise solo filmi çıkan ilk kadın Marvel karakteri olacak olaması.

Marvel’ın ilk kadın süper kahraman filminin müziklerinin de bir kadına emanet edilmesi gerektiğini düşünen Marvel, Captain Marvel’ın film müzikleri için Türk besteci Pınar Toprak ile anlaştı. Daha önce Krypton, Justice League ve popüler video oyunu Fortnite için beste hazırlamış olan Toprak, büyük bir süper kahraman filmi için beste hazırlayacak ilk kadın besteci olacak.

İstanbul doğumlu olan Pınar Toprak, genç yaşta Birleşik Devletler’e giderek Boston’daki Berklee Müzik Koleji ve Kaliforniya Eyalet Üniversitesi’nden dereceyle mezun oldu. Hans Zimmer stüdyosunda çalışmalarına devam eden Toprak, pek çok dizi, film ve bilgisayar oyunu için besteler hazırladı.