'Cuma'nın karısı' Trump'ı salladı

'Cuma'nın karısı' Trump'ı salladı

Türkçeye uyarlamasıyla sahnelendiği günden bu yana tüm dikkatleri üzerine çeken dünyaca ünlü müzikal “Hedwig ve Angry Inch”, izleyenlerini bol bol güldürdü

YURT Gazetesi-Gamze MEDENİ/ Gerek müzikal olarak gerek sinema uyarlamasıyla birçok ödül kazanan “Hedwig ve Angry Inch” müzikali; Kazan Dairesi bünyesinde sahnelenmeye devam ediyor. Geçen akşam Trump Kültür ve Gösteri Merkezi'nde bir kez daha ayakta alkışlandı. Armağan Çağlayan, Göksel Kortay, Suna Keskin oyunu izleyen ünlüler arasındaydı. Oyun için yazılacak cümleler çok. Etkileyici metni ve başarılı oyunculuklar ile kritiğe başlayalım. Politik olaylarla iyice sarsılan toplum, cesur göndermeleriyle dikkat kesiliyor. Hem düşünüyor, hem eğleniyor.

Trans şarkıcı Hedwig rolüne Yılmaz Sütçü, Yitzhak karakterine ise Ayşe Günyüz hayat veriyor. İki oyuncunun da karakterleriyle kurdukları bağ seyirciyi oyunun içine alıveriyor. Güçlü sesleri salonu inletiyor, izleyenleri coşturuyor. Performansları on üzerinden on alır. Oyunun yönetmen koltuğunda ise Barış Arman oturuyor. Angry Inch orkestrası ise Kaan Bıyıkoğlu, Sinan Altıparmak, Eren Turgut ve Can Kalyoncu’dan oluşuyor.

Türkçe çevirisi ve şarkı sözleri, müzikalin aynı zamanda başrol oyuncusu da olan Yılmaz Sütçü imzalı.

Trans şarkıcının benzersiz hikâyesi

John Cameron Mitchell’in 1998 yılında yazıp sahnelediği oyun “Hedwig ve Angry Inch” müzikali; trans şarkıcı Hedwig'in benzersiz hikayesini anlatıyor. Doğu Berlin’de ya- şayan Hansel’in iki hayali vardır; rock yıldızı olmak ve öteki yarısını bulmak. Amerikalı bir askere aşık olunca ameliyatla cinsiyet değiştirmeyi kabul eder ama operasyon beklediği gibi sonuçlanmaz ve “bir ‘inch’ et öbeği” ile ortada kalır. Adını Hedwig olarak değiştirir ve Amerika’ya kaçar. Dindar genç şarkıcı Tommy’ye aşık olur. Tommy, onun şarkılarını kendine mal edip şöhrete adım atınca, Hedwig kendi kurduğu grupla onu gölge gibi izlemeye baş- lar... Ünlü şarkıcı Tommy Gnosis’in peşinden tüm dünyayı turlayan Hedwig’in yolu bu sefer İstanbul’a düşer. Siz siz olun, bu oyunu aklınızın bu köşesinde tutun. Komedi tadındaki bu gösteriyi kaçırmayın.